Managementul timpului – un subiect atât de actual, atât de controversat și atât de discutat. Există o multitudine de articole și cărți despre cum îți poți (re)organiza timpul, despre cum să elimini barierele care stau în calea atingerii obiectivelor și despre cum să fii productiv. Dacă le-am aduna, nu ne-ar ajunge timpul. Paradoxal, nu-i așa? 

Astăzi vom desluși acest „mister”. Dacă până acum ai încercat să implementezi diverse metode și strategii  din sfera time managementului, dar nu ai avut rezultatele dorite, citește în continuare.  „Marele secret” și răspunsul dilemei de mai sus este că nu poți gestiona timpul; tot ceea ce poți face este să înveți cum să te gestionezi pe tine însuți. 

Într-adevăr, timpul este o resursă rară: fiecare persoană are 168 de ore pe săptămână și 24 de ore în fiecare zi . Și iată un exemplu de cum să pierzi cu succes timpul tău:  toată ziua te gândești cum ai putea să îți ergonomizezi timpul, te pierzi în sumedeniile de liste, apoi  descoperi că nu ai reușit să faci nimic în acea zi.

De ce? Pentru că îți scapă din vedere un aspect foarte important: how to manage yourself.  Un instrument util pentru planificarea timpului tău constă în utilizarea obiectivelor „SMART”. Obiectivele „smart” te ajută să îți prioritizezi munca, să îți alegi task-urile în funcție de importanță și, în același timp, să măsori progresul efectuat. De la ce vine „SMART”? Ei bine,  S -specifice, M – măsurabile, A – posibil de atins, R – relevante, T – raportatea la o perioadă de timp bine precizată.

Atunci când îți formulezi obiectivele, acestea trebuie să fie, în primul rând, specifice: să se refere la lucruri exacte, clare, fără ambiguități, generalități sau abstractizări. Formulări incorecte, rezultate pe măsură. Măsurabile, adică să îți poți monitoriza constant progresul; obiective realiste, posibile de atins, relevante (importante pentru tine) și un deadline, ca obiectivul să fie complet și concret.

Dacă ajungi să ai obiective SMART, ai grijă să nu fie extraordinar de multe. O greșeală frecventă este faptul că multe persoane își propun atât de multe, încât, la un moment dat, se simt copleșiți și renunță. De preferat ar fi ca obiectivele să fie puține și relevante pentru tine, pe care le poți împărți ulterior în multe task-uri mai mici.

Scurt și la obiect.

Folosind obiectivele SMART și concentrându-te mai mult asupra propriei persoane, vei observa că  rezultatele tale se vor îmbunătăți. Nu peste 24 de ore, ci în timp: este nevoie de timp investit pentru a putea dezvolta aceste capacități, este nevoie de prezența ta.

Sursă foto: hellobacsi.com

Autor

Nonconformistă, creativă, mă dezic de valorile clasice și găsesc progresul social în inițiativele indie. Aici în ajutorul antreprenorilor în devenire.

Write A Comment