WhatsApp vine în întâmpinarea întreprinderilor mici și mijlocii. La o primă vedere, aplicația încurajează interacțiunea dintre clienți și reprezentanții afacerii, fie că este vorba despre întrebări frecvente care pot fi date prin intermediul unui mesaj rapid, fie că este vorba despre un apel telefonic. 

Aplicația de mesagerie pe mobil este acum prezentă în țări ca Indonezia, Italia, SUA, Mexic și Marea Britanie. Aceasta conține funcții speciale, dedicate microîntreprinzătorilor și în curând va fi disponibilă și în România.

Conform comunicatului emis zilele trecute, microîntreprinderile vor avea avantajul comunicării mai rapide și mai eficiente cu clienții, dar și alte avantaje, dintre care:

  • Toate mesajele de pe mobil (atât mesajele trimise, cât și cele primite) vor putea fi vizualizate și pe desktop;
  • Contul de business va putea oferi informații relevante pentru clienți, cum ar fi: descrierea companiei, email, website și locație. Astfel, clienții nu vor mai trebui să acceseze website-ul business-ului, ci vor afla informațiile relevante pentru ei direct de pe WhatsApp.
  • Răspunsuri mai rapide, mesaje offline (clienții sunt anunțați dacă compania este sau nu diponibilă la acel moment), mesaje automate/de întâmpinare etc.
  • Pe baza mesajelor, WhatsApp Business realizează statitstici. Mesajele primite, mesajele trimise, ciornele și datele generale vor fi stocate și utilizate în vederea creării unor statistici utile pentru antreprenori, pentru a putea monitoriza mai bine activitatea contului de business;
  • Clienții vor fi informați în legătură cu tipul contului (cont de business) și conținutul mesajelor va fi strict în această manieră;

„Este doar începutul”, anunță compania. În următoarele săptămâni, varianta WhatsApp pentru IMM-uri va fi disponibilă și în România, antreprenorii având ocazia să îmbunătățească demersul afacerii lor prin menținerea conexiunilor cu clienții.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment