News

Vodafone România își consolidează poziția de lider pe piață printr-o nouă achiziție

Vodafone România a anunțat achiziționarea Evotracking, compania românească din IoT, dar și deținător ar mărcii EVOGPS

În 2009 a fost fondată compania românească Evotracking, care s-a remarcat ulterior pe piața locală a serviciilor pentru administrarea flotelor auto, devenind unul dintre cei mai importanți jucători din țară. Cu peste 40 de produse de management al flotelor, Evotracking urmărește în timp real autovehiculele și date specifice – consumul de combustibil, analiza comportamentul șoferului, dar și alte soluții telematice.

De asemenea, Vodafone România oferă soluții de management al flotelor și alte soluții IoT pentru companii de toate dimensiunile, adaptate domeniului de activitate. De exemplu, Vodafone Fleet Management poate fi utilizată pentru flote auto de orice dimensiune, iar Vodafone Auto Manager este prima soluție plug-and-play de pe piața românească, adresată companiilor cu flote de maximum zece autovehicule.

Astfel, Vodafone România a anunțat achiziționarea Evotracking, compania românească din IoT, dar și deținător ar mărcii EVOGPS, declară operatorul de telecomunicații.

Aceasta este prima achiziţie integrală pe care Vodafone România o face pe piaţa locală şi reflectă calitatea business-ului Evotracking. Tranzacţia ne consolidează poziţia de lider în furnizarea soluţiilor IoT pe piaţa din România şi ne va permite să le oferim clienţilor o gamă mai variată de tehnologii şi de servicii, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

În domeniul IoT ( Internet of Things) Vodafone numără peste 63 milioane de SIM-uri de servicii, iar acoperirea 4G este cea mai extinsă din lume. Din ianuarie 2017, Vodafone a lansat prima rețea Narrow Band Internet of Things și disponibilă în Spania, preluată ulterior în alte nouă țări. Cât despre România, acesta operează cu succes în industia de petrol și gaze naturale, din noiembrie 2017.

Sursă foto: www.targatelematics.com

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment