In data de 18 septembrie, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, dl. Virgil Popescu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Hidroelectrica, Sucursala Curte de Argeș. Primul punct de oprire a fost la CHE Oești, unde ministrului i-a fost prezentată stația de 110 kV, obiectiv la care sunt în curs de desfășurare lucrări de retehnologizare (proiect Hidoelectrica în valoare de 4.369.930 lei). A urmat vizita la SH Curtea de Argeș, unde dl. ministru împreună cu dl Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica și conducerea sucursalei au purtat discuții referitoare la proiectele de investiții hidroenergetice din zonă.

Cu această ocazie, oficialul a fost informat cu privire la stadiul actual al proiectelor în derulare – retehnologizarea AH Vidraru (cu o valoare estimată la peste 87 mil. Euro), retehnologizarea stației de 20 kV CHE Nehoiașu, precum și referitor la proiectele aflate în promovare: retehnologizarea centralelor hidroelectrice din aval de CHE Vidraru, pe sectorul Oești – Noapteș (CHE Oești, CHE Albești, CHE Cerbureni, CHE Valea Iașului, CHE Curtea de Argeș și CHE Noapteș), retehnologizarea stațiilor de înaltă și medie tensiune din cadrul centralelor care exploatează potențialul râului Ialomița (CHE Moroieni, CHE Scropoasa, CHE Dobroești), retehnologizarea Stației de 20kV și introducerea în circuitul primar a unei stații de 10,5 kV pentru CHE Lerești).

Reamintim că Hidroelectrica a finalizat proiectul de retehnologizarea a stației de 110 kV CHE Clăbucet, precum și pe cele de retehnologizare a stațiilor de 6,3 kV și 20kV din centralele electrice care utilizează potențialul râului Argeș, respectiv CHE Merișani, CHE Vâlcele, CHE Zigoneni și CHE Curtea de Argeș. De asemenea, compania a finalizat în anul 2019 trecerea pe derivație a CHE Oești – proiect în valoare de 53 milioane lei, creând astfel și o a doua sursă de apă potabilă pentru Municipiul Curtea de Argeș, și are în lucru un proiect similar la CHE Cerbureni.

Autor

Pasionat de business si jurnalism

Write A Comment