Un centru de dezvoltare a produselor urmează a fi deschid de către Visteon, în Timișoara. Compania, care se axează pe componente electronice de bord pentru automobile, are în plan recrutarea unui număr de 400 de angajați până în anul 2020.

Procesul de recrutare a angajaților a început deja, căutându-se persoane specializate în domeniul software, tehnologie și automative. Deschiderea noului centru de dezvoltare al companiei Visteon este planificată pentru sfârșitul acestui an.

Extinderea centrului în etape

Noul centru este construit în urma cererii mari pentru sistemele electronice de bord pentru automobile. Situat în centrul Timișoarei, acesta va fi ocupat inițial, de ingineri de dezvoltare, supervizori și manageri. El va fi axat pe dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment și afișare pe parbriz). Visteon va realiza extinderea acestui centru pe etape, urmărind cererea clienților.

Compania Visteon își va dezvolta colaborările cu clienți precum: BMW, Mercedes, Porsche și Jaguar Land Rover.

Sprijinind atât programele producătorilor auto la nivel European și mondial, noul centru de dezvoltare a produselor din Timișoara va juca un rol important în dezvoltarea de software și produse pentru noua generație de tehnologii incluse în noile sisteme de asistență a șoferilor (ADAS) și aplicații autonome de conducere. În cel mai scurt timp, centrul tehnic din Timișoara va avea competență deplină pentru a transforma cerințele clienților în soluții testate și pregătite ulterior pentru a fi utilizate în producția de masă, declară Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe, Visteon, citat de publicația start-up.ro.

Visteon caută persoane cu experiență de 3-5 ani în domeniul automotive și tehnologie, dezvoltatori cu experiență în managementul proiectelor și experiență de supervizare, dar vor recruta și proaspăt absolvenți din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment