Titan Security Key este noul produs USB dezvoltat de Google pentru mărirea nivelului de securitate a utilizatorilor cu multiple conturi online. Această „cheie de securitate” va reprezenta o modalitate de autentificare în doi pași, iar principalul său scop va fi acela de a proteja utilizatorii împotriva phishing-ului.

Acest USB va fi introdus în calculator atunci când se loghează pe un website care solicită date personale, menționează oficialii. Anunțul lansării Titan Security Key a fost făcut după declarațiile acestora cu privire la securitatea datelor: dintre cei 85.000 de angajați, niciunul nu a fost victima de tip phishing.

În comparație cu autentificarea în doi pași (prin parolă și cod de securitate primit pe telefon), autentificarea bazată pe un dispozitiv hardware are un nivel de securitate mai ridicat. Deși prețul unui asemenea dispozitiv nu a fost încă anunțat, alți producători îl oferă la prețul de 25 dolari.

Preocupările Google privind securitatea utilizatorilor au fost amplificate începând cu anul 2017, atunci când au introdus noi opțiuni de securitate pentru datele personale.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment