Într-o eră a tuturor posibilităților, fie că e vorba de analiză a datelor sau a schimbului de informații în timp real, și a schimbării frecvente, cetățenii români se adaptează rapid la noile inovații care duc pas cu pas la o conviețuire mult mai simplă.  De aceea, în această masivă explozie a tehnologiei, se recomandă edililor să rămână deschiși la ce este denumit ca fiind nou sau să se adapteze la cele mai recente trenduri.

Există beneficii și pentru România? Desigur, pentru că orașele care se modernizează atrag locuitori, afaceri și turiști iar comunitatea prosperă.

Prin intermediul noului eveniment marca Dezbatere Smart City 2018-2020, care va avea loc pe 16 și 17 Mai la București, visul de a avea cât mai multe orașe inteligente în România este mai aproape de a deveni realitate.

„Avem inteligența suficientă și ne putem permite să rămânem în urma țărilor civilizate. Primul pas în acest drum este înțelegerea cât mai profundă a nevoilor și problemelor cetățenilor și mediului de afaceri care pot fi soluționate cu ajutorul tehnologiei și comunicațiilor de ultimă generație. Determinarea administrației și implicarea cetățenilor în adoptarea tehnologiilor salvează bani și timp prețios. E timpul ca liderii tehnologici ai României să facă apostolat în comunități și să explice tuturor beneficiile tehnologiei administrate cu înțelepciune.”

Marius Bostan,inițiatorul proiectului Smart City Alba Iulia și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională

Bonus – ce poți învăța în cadrul dezbaterii Smart City București:

  1. Evenimentul creează o platformă de cunoaștere pentru politici și strategii urbane și cadrul de interacțiune și colaborare între instituții, organizații și companii, deci un loc favorabil pentru networking;
  2. Se învață din experiența orașelor dezvoltate în alte țări și cum au ajuns să găsească soluții pentru progres;
  3. Metode de finanțare ale orașelor: parteneriat public privat, fonduri europene, fonduri norvegiene, emisiuni de obligațiuni sau diverse tipuri de credite;
  4. Vei putea afla și vedea aplicații noi sau ultimele versiuni ale soluțiilor existente;
  5. Vei avea ocazia de a întări legătura cu furnizori de soluții smart city;
  6. Speakerii evenimentului vor oferi perspective asupra conceptului de oraș inteligent și secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecții proiectează viitorul în condițiile actuale de rapidă și continuă dezvoltare;

Pentru a descoperi oportunitățile pe care tehnologia le pune la dispoziție pentru o administrare modernă a oricărui oraș, dar și pentru mai multe detalii despre eveniment și înscrieri poți da click aici.

Start-up-urile se pot înscrie pentru prezentări la office@concordcom.ro

Autor

Nonconformistă, creativă, mă dezic de valorile clasice și găsesc progresul social în inițiativele indie. Aici în ajutorul antreprenorilor în devenire.

Write A Comment