European Data Incubator este un program finanțat cu fonduri europene, desfășurat pe o perioadă de 3 ani. Printre cele 30 de afaceri care au fost selectate în program, se numără și startup-ul românesc de Big Data MorphL.

Proiectul finanțat prin programul Horizon 2020, oferă oportunități multiple startup-urilor de Big Data și AI (Inteligență artificială). Startup-urile au ocazia de a primi finanțări de până la 100.000 de euro și pot intra în parteneriate cu unele dintre cele mai mari companii din Europa, ca Volkswagen, RACC sau Sonae.

Cele 30 de startup-uri au fost selectate din peste 15 țări, precum Spania, Italia, Germania, Portugalia, Marea Britanie sau Olanda.

Lansată la începutul anului 2018, printr-o finanțare câștigată în cadrul proiectului Google Digital News Initiative, MorphL contribuie într-un mod eficient creșterea ratei de conversie a companiilor. Astfel că, startuă-ul folosește machine learning în vederea anticipării comportamentul utilizatorilor în aplicații mobile sau web.

Ce face mai exact MorphL?

MorphL a devenit din septembrie open-source. Această variantă permițându-le dezvoltatorilor de produse mobile sau web să îl introducă în propriile proiecte. În prezent, MorphL integrează cu Google Analytics și oferă informații cu privire la acțiunile pe care le-ar putea face un utilizator pe aplicația/site-ul tău. De asemenea acesta poate oferi predicții referitoare la revenirea sau nu a utilizatorului în aplicația/site-ul respectiv.

Evenimentul la care cele 30 de startup-uri, inclusiv MorphL, vor trebui să își prezinte prototipul, va avea loc pe data de 17 și 18 octombrie. „Datathon” se organizează în Berlin, iar un juriu format din persoane de specialitate, va trebui să selecteze 16 satrtup-uri pentru a trece în următoarea etapă, conform publicației Start-up.ro.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment