Start-Up Chile este un program înființat de guvernul din Chile în anul 2010, pentru a atrage startup-uri din întreaga lume, să își dezvolte afacerea acolo. Astfel, țara vine ca o rampă de lansare globală pentru antreprenori.

Înscrierile în program se pot face în perioada 17 iulie – 4 septembrie, iar beneficiile puse la dispoziție vor fi pe o durată de șapte luni.

Potrivit publicației start-up.ro, programul Start-Up Chile este destinat startup-urilor de tip seed. Acesta oferă 90% din banii necesari pentru costul afacerii, antreprenorii aducând restul de 10%. Startup-urile pot solicita și finanțare suplimentară, aproximativ 13.000 de euro, pe o perioadă de șase luni, pentru dezvoltarea afacerii și în alte orașe din țară.

Acces gratuit la spațiul de coworking

În perioada în care startup-urile încep programul de accelerare, toate echipele din străinătate primesc viză de lucru în Chile. Acestea au acces la comunitatea Start-Up Chile, spațiu de coworking gratuit timp de 9 luni și beneficii în valoare de peste 300.000 de dolari, în care intră credite Microsoft BizSpark, Facebook Start sau AmazonWeb Services.

Cum te înscrii în program?

Fondatorii care doresc să intre în program, trebuie să aibă un startup fondat de cel mult 3 ani. Înscrierea se face printr-un video de 90 de secunde în care fondatorul trebuie să răspundă la câteva întrebări: Ce problemă ai observat în societate? Ce soluție propui pentru această problemă? De ce are o acoperire globală? De ce este originală? Ce tehnologie folosește pentru ca afacerea să devină scalabilă?

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment