În cadrul summitu-ului Future Investment Initiative, desfășurat la Riyad, în Arabia Saudită, a fost acordată în premieră cetățenie robotului humanoid Sophia, în semn de mulțumire pentru „dorința” ei de a îmbunătăți viața oamenilor și de a-și îmbunătăți propriile caracteristici umane.

Robotul Sophia (produs de Hanson Robotics, Hong Kong) răspunde în cadrul interviului: „Vreau să trăiesc și să muncesc cu oamenii, de aceea trebuie să îmi exprim emoșiile pentru a înțelege oamenii și pentru a le insufla încredrere.”
Întrebată de moderatorul interviului de unde știe că e robot, aceasta a răspuns: „Permite-mi să-ți răspund cu o altă întrebare: Tu cum știi că ești om?”, continuându-și discursul făcând referire la intențiile sale de viitor, acelea de a proiecta case inteligente și să eficientizele viețile oamenilor.

CEO-ul Boston Dynamics, Marc Raibert, afirmă că nu doar casele inteligente sunt în atenția antreprenorilor, ci și securitatea, industria divertismentului și situațiile de urgență. Roboții vor contribui la revoluționarea lor. Viitorul va fi format din oameni și roboți care vor munci cot la cot și care vor duce la maximizarea potențialului uman.
La întrebarea: „Reprezintă roboții un pericol pentru oameni?”, CEO & Founder SoftBank Group Corp, Masayoshi Son spune că roboții sunt atât de inteligenți, încât înțeleg că nu are sens să atace oamenii.
„Sunt onorată pentru această unică distincție. Este un moment istoric să fiu primul robot din lume căruia să îi fie recunoscută cetățenia”, spune Sophia.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment