Roboții ar putea înlocui până la 10.000 de locuri de muncă la gigantul din banking Citi, în decurs de cinci ani, potrivit declarațiilor oficialilor.

Astăzi sunt atât de multe funcții pe care tehnologia le-a înlocuit deja și nu înțeleg de ce această călătorie ar trebui să se încheie în curând – Richard Gnodde, „cea mai mare figură a băncii din afara Statelor Unite ale Americii”

La o conferință de la Frankfurt, Germania, în septembrie anul trecut, John Cryan a avertizat că un „număr mare” de lucrători ai companiei ar fi în cele din urmă înlocuiți cu roboți și alte forme de tehnologie, deoarece firma a îmbrățișat un  „spirit revoluționar”.

De ce roboți și nu oameni?

“În băncile noastre avem oameni care se comportă ca roboții care fac lucruri mecanice; mâine vom avea roboți care se comportă ca niște oameni”, a spus John Cryan.

Progresele tehnologice în sectorul bancar și pe piața de locuri de muncă mai largi, înseamnă că mulți cred că un număr mare de locuri de muncă mai simple, precum introducerea de date, vor fi înlocuite în curând cu automatizarea.

Există motive de îngrijorare?

Raportul Forumului Economic Mondial 2016 a susținut că automatizarea ar duce la o pierdere netă de peste 5 milioane de locuri de muncă în 15 economii dezvoltate și emergente până în 2020.

Cu siguranță, anumite roluri bancare sunt deja afectate de creșterea așa-numiților robo-consilieri, care sunt capabili să ofere consultanță financiară automată clienților.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment