News

Radu Oprea – noul ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat

Senatorul Radu Oprea, a fost trimis în judecată, în ianuarie 2016, pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Noul cabinet condus de Viorica Dăncilă și-a anunțat miniștrii propuși, iar noi ne-am oprit imediat asupra celui care ne interesează cel mai mult, și anume asupra ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

Acesta se numește Radu Oprea și este senator PSD de Prahova.

Ne-am documentat cu privire la persoana acestuia și am aflat că are 47 de ani, că este absolvent al Facultatii de Utilaj Tehnologic (Ploiesti, 1994) și al Institutului National de Administratie (2009), că a fost și prefect de Prahova și că este trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani (procurorii spun că a prejudiciat statul român cu 223.631 lei).

Are acțiuni in 8 firme și de-a lungul vremii, companiile controlate de familia Oprea au beneficiat de o serie de contracte cu statul.

Precizăm că până acum această funcție a fost ocupată de Ilan Laufer, cel care a promovat puternic proiectul Start Up Nation.

Detectiv și vizionar al valorilor (in general) umane, îmi place să mă dedic lucrurilor care aduc plus valoare celor din jur. Promovez profesionalismul și apreciez inițiativele deștepte care restartează societatea!

Write A Comment