Compania de turism G2 Travel si-a anuntat vineri angajatii inainte cu o ora de inchiderea programului, ca din cauza problemelor financiare cauzate de coronavirus, contractele de munca le sunt suspendate.

Masura a fost luata pe fondul scaderii vanzarii pachetelor turistice, iar compania reprezentata in Romania de Global Compass Ro SRL a fost nevoita sa suspende contractele de munca pentru aproximativ 250 de angajati din cei 365 cati are in tara noastra. Initial, masura urma sa vizeze toti angajatii firmei din Romania, insa in urma unei injectii de capital s-a reusit salvarea catorva angajati care sa gestioneze clientii actuali care sunt in vacante.

Compania G2Travel a invocat forta majora din cauza situatiilor economice neprevazute pe plan mondial. Restrictiile guvernelor in ceea ce priveste calatoriile dar si teama oamenilor in general de a calatori in aceasta perioada, au facut ca G2Travel sa-si inchida birourile din Hong Kong si Bucuresti.

Angajatii companiei au depus reclamatii catre ITM, iar in urma sesizarilor, inspectorii au fost in control luni la sediul firmei.

Autor

Pasionat de business si jurnalism

Write A Comment