Medicul Ionuț Leahu își propune să aloce în următorii trei ani peste 10 milioane de euro pentru extinderea rețelei în țară, astfel încât toți pacienții să poată beneficia de tratamente de calitate la prețuri accesibile.

Pentru dezvoltarea serviciilor de stomatologie la nivel național și a pentru a duce mai departe un model de business construit în jurul nevoilor reale ale pacientului, clinicile dentare ale lui Ionuț Leahu pun bazele unui sistem de parteneriat medical moderun, care păstrează rigoarea francizei, dar se diferențiază prin aportul la investiție.

„Lansăm o provocare către întreaga industrie stomatologică”

Investiția este prevăzută pentru amenajările celor 20 de clinici noi și pentru stocul de echipamente necesare, însă s-ar putea dubla dacă luăm în considerare și achizițiile de imobile. Practic, este o investiție în viitorul stomatologiei românești, pentru dreptul tuturor românilor la sănătate reală, în contextul în care România e la coada clasamentelor privind consumul pastei de dinți și la numărul consultațiilor stomatologice anuale, a declarat Ionuț Leahu.

 În cele din urmă, pacientul vrea vizite cât mai puține la dentist, tratament complex, de calitate și costuri mai mici. Vrea să știe ce îl așteaptă, vrea să fie cât mai bine informat și vrea o persoană de contact. În condițiile în care nimeni nu mai crede că un singur medic poate trata singur toate problemele unui pacient, lansăm provocare către întreaga industrie stomatologică: căutăm medici cu experiență sau chiar la începutul carierei, dar și antreprenori care au acumulat o expertiză în domeniul sănătății, pentru a intra cu noi într-un parteneriat care să ridice standardele de calitate ale sistemului de sănătate dentară.

Partenerul ar trebui să adere la „filosofia de business” a rețelei de clinici – aceea de a oferi fiecărui pacient sanătate reală, să gestioneze resursele pe plan local și să dispună de un capital de minimum 100.000 de euro. Restul investiției, de până la 500.000 de euro pentru construirea unei clinici noi la standardele impuse de rețea, este acoperită de Clinicile Dr. Leahu.

În plus, cei care vor intra în acest parteneriat vor beneficia de tot sprijinul necesar, de la promovare, achiziții de echipamente și materiale la prețuri competitive, acces la tehnică medicală de ultimă generație și până la programe accelerate de specializare.

Încă 3 clinici și un spital regional în următoarele șase luni: 

După șapte ani de la deschiderea primei unități medicale, în care a investit doar 1.500 de lei, medicul a reușit să construiască o rețea de patru clinici în București și una în Pitești și pregătește investiții în alte patru orașe în următoarea jumătate de an. Astfel, Timișoara va avea propria clinică dentară Dr. Leahu la mijlocul acestei luni, un centru stomatologic modern de 1.150.000 de euro. În prima jumătate a anului viitor se vor inaugura două noi clinici în București, pentru care medicul a alocat câte 600.000 de euro, dar și în Cluj, unde investește 1,8 milioane de euro pentru un Centru de Excelență Regional cu 17 cabinete și un bloc operator.

Clinicile Dr. Leahu estimează o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei pentru 2018, în creștere cu 70% față de anul trecut

Nevoia de extindere vine din solicitările pacienților de avea acces la tratamente la standarde înalte, dar la prețuri corecte. 30% dintre cei care se programează la Clinicile Dr. Leahu nu locuiesc în București, iar vara, procentul celor care vin la dentist din alte localități se ridica la 60% din totalul de 1500 de pacienți unici pe lună.

Dezvoltarea este finanțată în principal de bănci, iar resursele sunt alocate pe trei direcții: amenajare, echipamente și stoc inițial de materiale consumabile.

Cresterile vin din diversificarea serviciilor, la care am adăugat și cele mai complexe intervenții din sfera chirurgiei maxilo-faciale, utilizând implanturile zigomatice, pe lângă implantologia convențională. Sperăm că până în 2021, când rețeaua va avea 10 ani, să putem trata 15.000 de pacienți unici pe lună în toate clinicile Dr. Leahu – declară medicul.

Pe termen lung, doctorul Ionuț Leahu își mai propune sa creeze o zonă de cercetare-dezvoltare în stomatologie și să ducă clinicile și în afara țării.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment