300 de persoane cu spirit vizionar sunt așteptate să participe la competiția internațională Space Apps, ce se desfășoară sub egida Agenției Aerospațiale Americane (NASA).

În România, evenimentul va avea loc simultan în cele patru orașe din țară (Iași, București, Cluj-Napoca, și Timișoara ) în perioada 20-21 octombrie 2018, odată cu evenimente din alte 200 de orașe din întreaga lume. În Iași, spre exemplu, evenimentul va avea loc la Fab Lab, spațiul de co-working deja cunoscut în România, dedicat inovației și a fabricației digitale.

Pământul și spațiul, tema ediției din acest an

Competiția se adresează oricărui programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința care se poate implica în rezolvarea provocărilor  propuse de NASA. Agenția Aerospațială Americană încurajează și participarea elevilor sau studenților, dar și a femeilor pasionate de știință, tehnică, inginerie și matematică (STEM), fără a impune limite de vârstă.

Tema generică a ediției din acest an este “Pământul și Spațiul!”, cu subtemele:

  • ​​Puteți construi un/o …;
  • Ajutați-i pe alții să descopere Pământul; 
  • Vulcanii, aisbergurile și asteroizii; 
  • Lumea are nevoie acum de…
  • O lumină orbitoare
  •  Un univers de frumusețe și minuni.

Participanții vor forma echipe care vor începe să dezvolte proiectele sâmbătă dimineața, 20 octombrie, pe care trebuie să le finalizeze până în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie.

În fiecare dintre cele  patru orașe se vor forma jurii care vor include experți și pasionați de știință și astronomie. În urma competiției, fiecare dintre acestea va nominaliza câte două echipe/soluții din fiecare oraș participant care vor intra în procesul de evaluare la nivel internațional coordonat de NASA.

Echipele preselectate vor avea la dispoziție până la o săptămână să creeze câte un video de 30 de secunde prin care să își prezinte proiectul, urmând ca finaliștii pentru premiile globale să fie anunțați în maxim șase săptămâni după concursul local, Ulterior, NASA va anunța marele câștigător în ianuarie 2019.

Pe lângă aceasta, în Iași, participanții vor concura și pentru experiența Tesla, oportunitatea de a conduce mașina Tesla Premium pentru 2-3 ore alături de proprietarul acesteia, Bogdan Gheorghiu.

Partenerii oficiali ai evenimentului Space Apps powered by NASA, în România, sunt: Discovery Channel, UiPath, Cooperativa FRUFRU, Coaching Partners.

În România competiția este coordonată de Digital Transformers – Innovation Studio, scopul evenimentului fiind acela de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane de pe întreg globul care pot găsi soluții la aceste provocări.

Cât despre SpaceApps,  este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu anul 2012 în hub-uri din întreaga lume. În anul 2017, a fost organizată cea mai amplă ediție, cu peste 25.000 de participanți de pe șase continente din 187 de orașe, care au dezvoltat și au depus peste 2.000 de proiecte pe durata evenimentului ca răspuns la provocările propuse de NASA.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment