În cadrul evenimentului Mastercard Technology Summit, desfășurat în perioada 29-30 octombrie în România, a avut ca scop prezentarea unor metode de plată a viitorului. Atracția principală a evenimentului a reprezentat-o Pepper, robotul umanoid care funcționează pe baza unei aplicații destinate cumpărăturilor, creată de Mastercard.

Mastercard Technology Summit aduce în atenția participanților la eveniment, evoluția tehnologiei în domeniul plăților digitale. În cadrul acestuia au fost prezentate cele mai avaNsate metode de plată Mastercard, ce vor ajunge și în România.

Testarea celor mai avansate tehnologii de plată

La expoziția din cadrul evenimentului, Mastercard Technology Exhibition, cei prezenți au avut posibilitatea de a testa inovatoarele metode de plată: Pepper – robotul umanoid; Smart Mirror – oglinda inteligentă pentru cumpărături; Smart Table – ce permite plăți contactless și cardul biometric – ce combină tehnologia cu cip cu autentificarea biometrică.

  1. Papper, folosit în prezent de sute de magazine, interacționează cu clienții și îi poate ajuta în vederea preluării comenzii. Acesta poate oferii și informații cu privire la produsele și serviciile specifice, asigurându-se în permanență ca interacțiunea dintre el și client să fie una eficientă. Este o metodă practică, astfel că se economisește atât timp, cât și resurse.
  2. Retail Mirror, este o oglindă destinată cabinelor de probă din magazine. Aceasta a fost creată de OAK Labs, cu mai multe facilități: înregistrează preferințele clienților (dimensiune, culoare), recomandă articole similare cu cele adăugate în coș, iar plata se poate face direct din cabina de proba. Toate acestea se pot realiza prin RFID, tehnologia identificării prin radiofrecvență.
  3. Cardul biometric, este o metodă sigură prin care se pot face cumpărături, astfel că prin intermediul amprentei, se poate identifica într-un mod simplu posesorii de carduri.
  4. Smart Table, folosită deja în aeroportul Fiumicino din Roma, este o masă interactivă concepută în special pentru zonele de relaxare și pentru cele cu restaurante din aeroporturi. Aceasta permite plăți contactless și prin intermediul aplicațiilor mobile și acordă informații în timp real cu privire la zbor.

Pe lângă acestea, Mastercard a prezentat și alte device-uri care pot fi purtate, Wearables. Conform publicației Start-up.ro, acestea primesc funcții de plată prin intermediul platformei de securizare a datelor de plată Mastercard Digital Eanblement Service (MDES).

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment