Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din București este primul din țara noastră care implementează MediWeb, un sistem care îi va ajuta pe pacienți să scurteze timpul de așteptare pe sălile spitalului.

Rezultatele obţinute în perioada de testare a sistemului informatic ne indică atât o îmbunătăţire a experienţei pacientului în cadrul ambulatoriului de specialitate Ortopedie-Chirurgie, cât şi a experienţei medicilor. Timpul de aşteptare a pacienţilor a scăzut cu aproximativ 40%, în timp ce timpul alocat consultaţiei a crescut cu 75%, în favoarea pacientului. Toate informaţiile pe care medicii le înregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic şi formează dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o bază de date securizată. Totodată, informaţiile colectate facilitează realizarea de statistici şi viitoare cercetări medicale. Sistemul informatic spitalicesc MediWeb a fost dezvoltat cu sprijinul colegului nostru dr. Alexandru Herdea, un medic rezident ce poate fi considerat modelul implicării tinerilor în îmbunătăţirea sistemului medical. Acest sistem informatic, ce se adaptează permanent la progresele tehnologice, permite creşterea timpului şi a calităţii actului medical, a declarat managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici

Dar din dar se face Rai

Se pare că, cei care au contribuit generos la acest proiect sunt cei de la Fundația Telekom România. Aceștia au furnizat echipamentele necesare pentru dezvoltarea sistemului, și anume: monitoare TV, tablete, routere și imprimante de ultimă generație. De asemenea, cei de la Fundația Telekom au modernizat sălile de așteptare din spital, amenajându-le cu mobilier special pentru copii, dar și coșuri de gunoi clasate pe categorii.

Ce face mai exact noul sistem MediWeb?

✔Fiecare pacient va primi un număr de ordine, care va fi stocat în sistemul MediWeb, permițându-i acestuia să-și păstreze ordinea în ceea ce privește accesul la serviciile medicale.
✔Stochează informații privitoare la numărul de pacienți și afecțiunile acestora, informații care vor putea fi utilizate pentru statistici și cercetări medicale.
✔Realizează un registru electronic cu pacienții și printează rețetele.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment