Vara aceasta, Google Maps va actualiza imaginile locale, astfel că mașinile Google Street View vor „invada” România. Acestea se vor concentra pe înregistrarea șoselelor și drumurilor care leagă localitățile. Procesul va dura două luni, urmând ca mașinile să pornească pe data de 25 iunie.

Serviciul Street View, mai complex decât pare

Acest serviciu popular este oferit de Google Maps. Disponibil, în prezent, în mai mult de 85 de țări de pe tot mapamondul, acesta a ajuns inclusiv în Arctica și Antarctica. Street View creează posibilitatea de a vedea imagini 360˚ din multiple locuri ale lumii: șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natură sălbatică (pe pământ sau în apă) și chiar spațiu. Disponibil și în Google Earth, serviciul poate fi folosit și de pe telefonul mobil, în aplicația Google Maps.

Google Street View în România

În anul 2010, a fost introdus serviciul Street View în România. În acel an, au fost publicate primele imagini cu cele mai importante orașe din țară pe Google Maps. Dezvoltarea la nivelul întregii țări s-a produs în anul 2012. Atunci au fost importate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Imaginile au continuat să fie actualizate constant, astfel că au fot adăugate diferite obiecte turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran sau Muzeul Național Brukenthal.

Delta Dunării, pe listă

Proiectul prin care se vor prelua imagini Street View din Delta Dunării, în colaborare cu organizația World Wide Fund România, se va desfășura în aceeași perioadă. În plus, imagini cu diferite obiective turistice din Transilvania, urmează a fi publicate pe Google Maps.

Urmărește traseul mașinilor Google Street View aici.  

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment