Winning Horses la CEE-Released 2018

Construirea unor ecosisteme economice solide se numără printre principalele priorități ale antreprenorilor și investitorilor instituționali la momentul actual din România. Din maratonul persoanelor care își deschid propriile afaceri, doar o parte dintre acestea trec peste așa-numitele „puncte de tensiune” pe care le are orice startup. Așa cum spune și fostul CEO al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski, „învingători ajung doar cei bine pregătiți, receptivi și dispuși să caute în fiecare zi oportunități noi.”

Când oportunitatea bate la ușă

În acest  sens, European Business Angels Network (EBAN) și Cornerstone Communications anunță prima ediție a „CEE -Released”, programul pentru formare managerială, dedicat companiilor de tip early-stage și celor aflate în stadii superioare de dezvoltare. La implementarea acestuia contribuie, de asemenea, bursele de valori, investitorii instituționali din piețe publice și private, cât și furnizorii de servicii pentru dezvoltarea afacerilor.

„Vrem să demonstrăm prin CEE-Released că învingători – winning horses – ajung doar cei bine pregătiți, receptivi și dispuși să caute în fiecare zi oportunități noi de a evolua și a se dezvolta atât pe plan personal cât și profesional. Dorim să oferim această valoare companiilor participante și profesioniștilor din domeniul de business care susțin programul”, a declarat Ludwik Sobolewski, Co-fondator al Cornerstone Communications, fost CEO al Bursei de Valori din Varșovia și al Bursei de Valori București.

Proiectul reunește startup-uri și companii aflate în dezvoltare din diverse sectoare economice, care își desfășoară activitatea pe piețele locale sau internaționale și le asigură atingerea standardelor de calitate în relațiile cu investitorii și facilitarea accesului la capital. Cu alte cuvinte, este șansa antreprenorilor de a-și dezvolta afacerile, de a implementa strategiile potrivite și de a obține finanțare. Finanțarea se va efectua prin acțiuni – asigurate de către investitorii din piață – Fonduri de Private Equity, Fonduri Venture Capital, Business Angels și HNWI (High Net Worth Individuals), cât și prin obligațiuni provenite de la investitori individuali și fonduri ce investesc în obligațiuni private (private debt funds).

„CEE-Released va oferi companiilor din Europa Centrală și de Est o mai bună recunoaștere cât și expunere internațională la surse diversificate de capital, printr-un program amplu, concentrat exact pe ce pun accentul în ziua de astăzi investitorii: conformitate la standarde internaționale, transparența și managementul relațiilor cu investitorii, acționarii, clienții” – a spus Zuzanna Kurek, Co-fondator și Partener la Cornerstone Communications.

European Business Angels Network (EBAN) și Cornerstone Communications sunt principalii organizatorii ai prgramului CEE-Released, cu sprijinul rețelelor locale de business angels asociate la EBAN din țările unde CEE-Released va fi implementat.

Pe de altă parte, EBAN reunește peste 150 de organizații din peste 50 de țări din Europa. Promotorii acestei organizații au fost investitori de tip Angels din Europa, în colaborare cu EURADA și Comisia Europeană, care au lansat EBAN încă din anul 1999. La momentul actualm acesta reprezintă un sector estimat la 7.5 miliarde de euro anual și joacă un rol-cheie în situația economică a Europei.

Estul, zona cu cea mai dinamică creștere din lume

În program pot participa companii din țările din Europa de Est, unde EBAN este prezentă. Se pot înscrie companii din țări ca Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Dacă toate criteriile au fost îndeplinite, companiile sunt invitate să participe la cea de-a doua etapă, unde vor fi selectate de către consiliul internațional CEE-Released format din manageri, experți ai piețelor și analiști. În final, ceremonia de decernare a premiilor și încheierea primei etape a proiectului vor avea loc la Sofia, Bulgaria, în perioada 25-27 iunie, în cadrul Congresului Anual EBAN.

Etapa a doua reunește companiile participante în cadrul unui set de activități desfășurate cu scopul dezvoltării afacerii lor, conform obiectivelor programului, finalizându-se în decembrie 2018.

„Fiind lideri în Europa în domeniul investițiilor în companii aflate într-un stadiu incipient, vedem în conceptul CEE-Released, care urmează să fie dezvoltat într-una din zonele cu cea mai dinamică creștere a afacerilor din lume, o contribuție importantă la construirea ecosistemelor economice. Acesta este un proiect vizionar, care va aduce avantaje în domeniul dezvoltării afacerilor, bazate pe valori precum guvernanța corporativă, transparența financiară și accesul la capital” – a declarat Candace Johnson, președintele EBAN, investitor experimentat și antreprenor.

Cornerstone Communications a fost fondată de către Ludwik Sobolewski și reprezintă prima companie de relaţii cu investitorii din România dedicată furnizării de servicii în domeniul interacţiunii cu acţionarii, în domeniul IR, PR pentru pieţele de capital şi generarea de parteneriate între companii şi investitori. Acesta a declarat că „piaţa românească a făcut în ultimii ani progrese fără precedent, în ciuda tuturor obstacolelor întâlnite. Aceasta este piaţa unde lupta pentru promovarea la grupul de pieţe emergente trebuie să continue, promovare care va depinde în mare măsură de progresul în domeniul guvernanţei corporative, a transparenţei şi a relaţiilor cu investitorii.”

Află detalii și actualizări privind prima ediție a CEE-Released  pe paginile oficiale ale Cornerstone Communications și EBAN CEE: www.cornerstone-comm.euwww.ebancee.org cât și pe profilurile de Facebook și LinkedIn ale Cornerstone Communications.

Sursă foto: wrpoint.com

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment