Jack Ma, fondatorul Alibaba Group Holding Ltd, demisionează din funcția de președinte pe data de 10 septembrie 2019. La conducerea grupului chinez Alibaba, cel mai mare retailer online din China, va intra actualul director general, Daniel Zhang.

Directorul general al grupului, Daniel Zhang, va avea, începând de anul viitor două funcții în cadrul retailer-ului. Va ocupa rolul de președinte, dar își va păstra și funcția actuală, cea de director general, potrivit reuters.com. Jack Ma a renunțat la acea funcție în anul 2013, rămânând atunci doar în poziția de președinte al consiliului de administrație al Alibaba.

Jack Ma are o avere netă de 36,6 miliarde de dolari, aducându-l pe lista celor mai bogați oameni din China, conform revistei Forbes.

Compania Alibaba a fost înființată de Jack Ma în anul 1999.  Cu peste 66.000 de angajați și o capitalizare bursieră de aproximativ 420 miliarde de dolari, aceasta devine cel mai mare retailer online din China. Jack Ma a precizat că își va relua activitatea în ramura educației, pentru a încuraja tinerii antreprenori să exceleze în domeniile în care activează.

Am, încă, o grămadă de visuri pe care vreau să le urmez. Apropiații știu că nu-mi place să stau degeaba, notează Jack Ma, pentru CNBC.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment