Începând de astăzi, antreprenorii români au acces la EuroIMM (euroimm.eu), prima platformă integrată de suport în dezvoltarea afacerilor românești conectată la standardele de planificare, execuție și performanță europene. Investiția în platformă se ridică la 200.000 de euro.

Lansarea platformei are loc după o perioadă de 12 luni în care echipa de proiect, formată din antreprenori, consultanți și specialiști, a analizat ecosistemul antreprenorial european și a identificat resursele la care au acces fondatorii din țările Uniunii Europene.

Mai departe, concluziile au fost transpuse în 30 de secțiuni specializate ce oferă 100 de cursuri video și 100 de resurse premium, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii și sprijin în dezvoltarea planului de business. Mai mult, EuroIMM aduce împreună 20 de mentori și experți care să-i ghideze pe fondatorii din comunitate în procesul lor de schimbare a atitudinii antreprenoriale spre un proces de creștere a afacerilor la standarde europene.  

România este pe ultimul loc în Europa privind educația financiară și se află în top 3 țări care nu întocmesc niciun plan de afaceri, cu un procent de 25%. Prin resursele de invățare și secțiunea Plan de afacere, Platforma EuroIMM va schimba atitudinea antreprenorilor și se adresează întreprinzătorilor români dornici să își crească afacerile la standarde europene, astfel încât România să devină mai antreprenorială, a declarat Claudiu Vrînceanu, expert în comunicare și antreprenoriat, unul dintre specialiștii care au analizat ecosistemul de business din Europa.

Timp de 12 luni, o echipă de peste 10 specialiști a cercetat ecosistemul de antreprenoriat din Europa și a contribuit la implementarea ideii, având în minte cine sunt în momentul de față antreprenorii români, ce nevoi și provocări au aceștia.

Mai mult de jumătate dintre antreprenori au nevoie de sprijin pe zona de planificare a afacerii (business plan), iar platforma EuroIMM le vine acestora în întâmpinare oferindu-le instrumente digitale de proiectare și dezvoltare a afacerii. Totodată, inițiativa răspunde nevoii de digitalizare a business-urilor autohtone, oferind antreprenorilor mobilitate, iar funcționalitățile administrative simplifică gestiunea resurselor materiale și umane și fluidizează administrarea business-ului.

Concret, platforma EuroIMM conține cele 7 elemente-cheie pe care antreprenorii europeni le-au parcurs pentru a deveni performanți:

  1. Învățare (Cursuri, resurse premium, podcasturi, etc)
  2. Planificare în business (Analiza competiției, Business Canvas, Plan de afacere, Indicatori de performanță)
  3. Sistem electronic integrat (Project Management, CRM, ERP, Business Intelligence)
  4. Networking  
  5. Finanțare
  6. Mentori și specialiști
  7. Marketplace

Echipa proiectului își propune ca 100.000 de antreprenori români să interacționeze direct cu Platforma EuroIMM prin evenimente, mentorat, întâlniri ale «Europrenorilor», acces în platformă și beneficii de învățare, planificare, webinarii, finanțare și sprijin zilnic.

EuroIMM (euroimm.eu) este singura platformă integrată de suport în dezvoltarea afacerilor românești conectată la standardele de planificare, execuție și performanță europene. Proiectul a fost lansat după ce echipa EuroIMM a analizat ecosistemul antreprenorial european și a identificat resursele la care au acces fondatorii din țările Uniunii Europene. EuroIMM oferă cel mai modern și interactiv sistem informatic integrat și acces la comunitatea «Europrenorilor», formată din antreprenori asumați, având viziune în afaceri și initiativă, conectați la realitățile de business europene, cu așteptări de rezultate economice sustenabile.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment