Samsung a anunțat recent înființarea unui fond de investiții pentru startup-uri specializate pe zona tehnologiei de inteligență artificială.

Grupul Samsung NEXT Q Fund, specializat pe AI

Samsung NEXT Q Fund, grupul care ajută la creșterea și valorificarea potențialului inteligenței artificiale (AI), se va axa pe investiții de tip seed, pentru startup-uri, dar și de tip Series A.

Echipa din spatele acestui grup, Samsung NEXT,  lucrează îndeaproape cu cercetători inediți pentru a identifica abordările de ultimă oră în procesul tehnologiei. Astfel, Samsung NEXT construiește, dezvoltă și măsoară programe și servicii de transformare pentru a completa amprenta globală a companiei Samsung.

Investiții de 150 de milioane de dolari

Fondul total de 150 de milioane de dolari, anunțat încă de anul trecut de Samsung, va fi investit în startup-uri care rezolvă problemele inteligenței artificiale sau care rezolvă probleme de IT folosind inteligența artificială, scrie techcrunch.com.

În ultimii zece ani am urmărit cum softurile au înghiţit lumea. Acum este rândul inteligenţei artificiale să înghită softurile. Lansăm Q Fund pentru a susţine următoarea generaţie de startup-uri AI care vrea să sape mai adânc pentru a afla mult mai mult faţă de ce ştim azi – Vincent Tang, de la Samsung NEXT Ventures.

Prima finanțare – un startup ce le fixează abilități complexe roboților

Samsung NEXT Q Fund a investit recent în Covariant.AI. O companie ce se bazează pe progresele înregistrate în procesul de învățare imitativă,  în vederea receptării unor noi abilități de către roboți, notează news.samsung.com

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment