News

ING (Pay) devine al doilea jucător în plățile cu telefonul mobil, după BT

Odată ce activezi Home'Bank a opțiunii ING Pay, vei primi gratuit un card virtual, atașat la oricare dintre conturile curente în lei pe care le ai deschise la ING Bank.

Cei peste 400.000 de utilizatori ăai platformei Home’Bank de la ING Bank vor putea efectua plățile, utilizând ING Pay. Proiectul băncii olandeze a fost îmbunățățit și reanalizat timp de peste un an, iar acum este poate fi utilizată în mod gratuit pe smartphone-urile clienților.

ING, banca oamenilor digitali

Banca olandeză se poate lăuda cu cel mai mare număr de clienți care interacționează cu aceasta online; conform oficialilor, 96% din acțiunile utilizatorilor au avut loc în spațiul online, iar restul de 4% dintre clienți, a ales varianta clasică a call-center sau cea a sucursalei fizice.

70% dintre utilizatorii ING Home’Bank accesează serviciul de pe telefonul mobil pentru a face tranzacții, a verifica contul, a rezerva o oferta în ING Bazar sau a lua creditul de nevoi personale online. Tot mai mulți clienți își doresc opțiunea unei bănci pur digitale, promisiune pe care ne-o asumăm, iar plata cu telefonul mobil este încă un pas în această direcție,  declară Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.

În medie, un client ING accesează Home’Bank-ul de 15 ori pe lună de pe smartphone și doar de 7 ori de pe desktop, notează publicația wall-street.ro. De asemenea, din momentul introducerii ofertei creditului online, 75% dintre împrumuturi au fost luate utilizând smartphone-ul.

Cum funcționează ING Pay pentru mobil?

Odată ce activezi Home’Bank a opțiunii ING Pay, vei primi gratuit un card virtual, atașat la oricare dintre conturile curente în lei pe care le ai deschise la ING Bank. Soluția de plată pusă în discuție va putea fi utilizata pe două smartphone-uri înregistrate ca dispozitive de încredere, pentru siguranța datelor și acțiunilor efectuate ulterior.

Poți plăti direct cu telefonul mobil, apropiidu-l de POS, cu ecranul aprins. În schimb, poți folosi acest sistem doar la POS-urile care acceptă plata contactless național/internațional.

Serviciul de alerte push devine gratuit pentru toți clienții

Daca valoarea tranzactiei depaseste suma limita setata din Home’Bank, va trebui sa introduci in POS codul PIN setat pentru acest card virtual, care poate fi diferit de cel al cardului fizic. In plus, pentru mai multa siguranta, poti seta din ING Home’Bank limitele de tranzactionare pentru platile cu telefonul mobil. Instant vei primi o notificare pe telefon, pentru a fi informat în timp real în privința tranzacțiilor efectuate și sumelor aprobate, serviciul de alerte push devenind gratuit pentru toți clienții ING.

La fiecare plata cu ING Pay, vei primi si o notificare direct pe telefon, pentru a avea controlul tranzactiilor si sumelor aprobate, dar si situatia soldului. De aceea, banca a decis ca odata cu aceasta lansare, serviciul de alerte push sa devina gratuit pentru toti clienții ING.

În prezent, ING Pay este disponibil doar pe Android, varianta pentru iPhone fiing încă în plin proces de îmbunătățire. În același context, Apple nu permite utilizarea NFC-ului decât pentru serviciul propriu de plată, Apple Pay. Cert este că va fi creată o metodă de plată pentru utilizatorii Apple, întrucât Apple Pay nu este prezent deocamdată în România.

Viziunea unei bănci digitale presupune relația exclusiv online cu banca și avem încredere că vom putea oferi acest serviciu pentru clienții noștri. Vedem deja tendința în comportamentul lor, accesând Home’Bank o dată la două zile de pe telefonul mobil, dar numai o vizită pe an în office. ING Home’Bank este o platformă de banking cu o gamă tot mai completa de servicii, devenind un one-stop-shop pentru clienți, continuă Robert Anghel, Head of Daily Banking ING Bank

Dacă nu ai telefonul conectat la internet, serviciul ING Pay va continua să funcționeze și vei mai putea plăti cu smartphone-ul pentru încă 10 tranzacții, timp de 15 zile. După aceste 15 zile, va trebui să te conectezi la internet, pentru a-ți valida securitatea datelor.

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment