Programul IMM INVEST ROMANIA se afla la a treia zi de la deschiderea sesiunii de inscriere. 

Dupa trei zile de foc, aplicatia www.imminvest.ro, s-a dovedit a fi stabila si consolidata, suportand un trafic extrem de ridicat de utilizatori si permitand ca un numar impresionant de IMM-uri sa se inscrie in program. Doar in prima zi, un numar de peste 20.000 de IMM-uri erau deja inscrise, iar ieri, la ora 18.00, se inregistrasera aproximativ alte 8.200 de noi cereri.  

“Pentru FNGCIMM si pentru mine personal, IMM INVEST reprezinta o mare provocare, este un program important, caruia ii acordam maxima prioritate. IMM INVEST, acum o luna, era doar un proiect; iar astazi are deja inscrise peste 28.000 de solicitari, care din data de 4 mai 2020, vor incepe sa fie prelucrate de catre banci. La nivel institutional am luat toate masurile pentru a prelucra orice solicitare inregistrata in aplicatie, in termenul asumat de 72 de ore. Nu am angajat personal suplimentar, insa mare parte dintre angajatii institutiei au fost instruiti sa analizeze cererile din aplicatie si lucreaza cu ordin de delegare pe IMM INVEST. Vreau sa ii asiguram pe beneficiarii nostri ca tratam cu cea mai mare responsabilitate solicitarile pe care ni le-au transmis si facem eforturi deosebite sa le raspundem si sa-i sprijinim si pe cei care au intampinat dificultati si care inca nu au reusit sa se inscrie.”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM  

Aplicantii care folosesc adrese de tip Yahoo sau FreeMail.hu, din cauza unor probleme tehnice aferente acestor domenii, vor primi raspuns de confirmare cu foarte mare întârziere. Este posibil ca unii utilizatori inregistrati in cadrul portalului imminvest.ro cu adrese de e-mail de acest tip, sa nu se poata autentifica in portal si nici sa nu primeasca e-mail-urile de confirmare. In situatia in care in termen de 48 de ore nu primesc confirmarea, acestia sunt rugati sa utilizeze un cont de mail de pe alt domeniu (ex. gmail) si sa se reinscrie. 

Din cele peste 28.000 de inscrieri in aplicatie, sunt in starea de TRANSMIS LA BANCA un numar de 374 solicitari, in starea de cerere CLARIFICARI (s-a inlocuit termenul REVOCAT), sunt peste 2000 de solicitari, in diferite stadii de PRELUCRARE, 90 de solicitari, iar in starea RESPINS, sunt 4 solicitari, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului, iar un numar de peste 25.800 asteapta sa fie luate in analiza. 

Din experienta celor trei zile de analiza, operatorii au constatat ca un numar mare de IMM-uri completeaza gresit campurile aplicatiei, ceea ce determina operatorii sa le returneze solicitarea. Prin trecerea in starea de CLARIFICARI, asa cum apare in interfata beneficiarului, acestuia i se solicita corectii sau clarificari. Cea mai frecventa corectie solicitata de operatorii FNGCIMM o reprezinta corectarea Declaratiei IMM pe propria raspundere. Subliniem ca, orice solicitare pusa in starea CLARIFICARI, presupune reinscrierea in aplicatie si reintrarea in analiza. 

Potentialii beneficiari sunt rugati sa consulte Ghidul de completare a cererii online si sa vizualizeze MODELELE DE COMPLETARE A DIFERITELOR TIPURI DE DECLARATII IMM, inainte sa demareze procedura de inscriere. Acestea sunt .postate alaturat listei de INTREBARI FRECVENTE, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro si pe pagina de Facebook a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.  

Autor

Pasionat de business si jurnalism

Write A Comment