Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, aduce in atentia actionarilor sai si a publicului investitor precizari cu privire la evolutia activitatii Grupului din prima jumatate a anului 2020. Aceasta informare preliminara vine in contextul mediului de afaceri volatil si a incertitudinii din aceasta perioada.

Astfel, pentru primul semestru al anului 2020, Grupul TeraPlast estimeaza o cifra de afaceri de peste 470 milioane de lei, in crestere cu 15% comparativ cu primul semestru al anului 2019. Pentru aceeasi perioada, Grupul estimeaza o profitabilitate imbunatatita, cu o EBITDA de peste 40 milioane de lei cu 32% mai mare decât în semestrul 1 al anului trecut.

„Ne asteptam ca afacerile Grupului in primele sase luni din 2020 sa fie cel putin la acelasi nivel ca in primele sase luni din 2019, insa cererea a fost mai mare decat ne-am asteptat si vom creste cu 15% peste anul trecut cu o profitabilitate imbunatatita. Management-ul Grupului a luat masurile necesare pentru a asigura o lichiditate adecvata si a redus costurile operationale unde a fost necesar. Este important sa ne concentram pe repornirea economiei si pe oportunitatile pe care urmatoarea perioada ni le va prezenta”, a declarat Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Pentru primul trimestru din 2020, Grupul TeraPlast a anuntat afaceri de 208,9 milioane de lei, in crestere cu 20% fata de T1 din 2019, si o EBITDA de 17,4 milioane de lei, cu 32% mai mult decat a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Principalele motoare de crestere in primul trimestru au fost fabrica din Serbia si linia de business Instalatii, datorita evolutiei pozitive a lucrarilor de infrastructura. Acestea si-au pastrat tendinta pozitiva si in trimestrul 2 din 2020 si se reflecta in estimarile pentru primul semestru.

La nivelul Grupului TeraPlast au fost implementate in ultimele doua luni masuri de protectie a business-urilor si a angajatilor pentru a asigura sustenabilitatea acestora. Au fost luate masuri stricte de igiena si protectie, precum si de aliniere a costurilor fixe la noile volume de business. Parte din aceste masuri este si reducerea temporara a salariilor management-ului Grupului cu proportii cuprinse intre 25% si 50%.

Management-ul Grupului TeraPlast mentioneaza ca materialul de fata furnizeaza informatii de baza preliminare, estimate, pentru perioada ianuarie-iunie 2020. Raportul continand rezultatele financiare consolidate aferente perioadei ianuarie-iunie 2020 va fi publicat, conform calendarului financiar, in 27 iulie 2020. Asadar, informatiile din acest material au caracter estimativ si pot suferi modificari in raportul financiar semestrial.

Autor

Pasionat de business si jurnalism

Write A Comment