Code Diversity are ca scop reunirea companiilor din domeniul STEM (științe exacte) cu studenții de la universitățile tehnice, într-un program de școală de vară, pentru a-i ajuta pe aceștia să-și dezvolte o carieră în domeniul tehnologiei.

Global Women in Tech (GWIT) este o organizație non-profit, înființată în anul 2017, care promovează diversitatea. Misiunea lor este de a conecta femeile cu industria STEM, de a le inspira și susține dezvoltarea educațională și profesională a acestora.

Despre Code Diversity

Noul program al celor de la GWIT, și anume Code Diversity, este dedicat studentelor aflate în primul an la facultățile din București cu specializare în matematică, informatică, cibernetică sau inginerie, și cuprinde două etape, un Bootcamp și un Program de mentorat.

Programul Code Diversity vine în sprijinul studentelor din domenii precum informatică, inginerie sau matematică încă din primul an de studiu pentru a le oferi acestora o motivație în plus de a-și continua cariera pe drumul ales. Le oferim povești care să le inspire, posibilitatea de a își completa studiile cu experiența practică și un program prin care să își descopere calități ce le vor ajuta pe viitor. Credem că lumea poate deveni un loc mai bun cu ajutorul tehnologiei, dar avem nevoie de diversitate de gen pentru cele mai bune rezultate, explică Simona Șandru, fondatoarea GWiT.

În Bootcamp, vor fi selecționate 15 studente. Acestea vor avea ocazia, timp de 3 săptămâni, să interacționeze cu personalități importante din șase companii internaționale, din domeniul tehnologiei, acumulând astfel informații care le vor ajuta să-și construiască o bază solidă pentru o carieră în domeniul STEM.

✔ De asemenea, cele 15 studente vor vizita săptămânal două companii, participând la prezentări și activități cu teme precise, din domeniile tehnice sau leadership. GWIT oferă, după terminarea Bootacamp-ului, un program de mentorat, prin care tinerele studente își pot continua armonios dezvoltarea profesională.

Cum și când te poți înscrie?

Înscrierile se fac acum, în luna iulie, până la data de 01 august. Doritoarele vor fi selecționate pe baza CV-ului, care trebuie trimis la adresa hr@globalwomenintech.com. A doua probă este cea a interviului, pe baza căruia va fi realizată selecția finală.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment