Startup-ul românesc de tehnologie UiPath a devenit deja celebru pentru valoarea sa estimată la 1,1 miliarde dolari, fiind cunoscut și ca primul „unicorn” din România.

UiPath, unicornul românesc finanțat de Capital G, fondul de investiții al Google

Acesta a obținut recent o investiție de 153 milioane de dolari, iar în următorii doi ani fondatorii vizează listarea pe Nasdaq, conform oficialului startup-ului. Investiția a venit din partea fondului de investiții al Google (Capital G), Kleiner Perkins Caufield & Byers și Accel Growth Found.

Am fost într-un moment foarte fericit în care am putut să alegem dintre investitori şi am ales Google pentru că ei se axează mult pe zona de AI – Daniel Dineş

UiPath are sediul în SUA și vizează dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office. Ei pun la dispoziție roboții software care preiau sarcinile repetitive ale angajaților – și automatizează, astfel, procese de business din industria BPO: Noi dezvoltam un software care știe, vede și poate fi instruit în acelasi mod ca un om, să folosească aplicațiile de pe computer. Există echipe de oameni care antrenează acești roboți pentru diverse procese de business.

Povestea UiPath a început la sfârşitul anului 2005, atunci când mi-am lăsat locul de muncă de la centrul Microsoft. Tot timpul mi-am dorit să mă întorc în România să pornesc o companie. Şi atunci a fost momentul potrivit pentru mine. Totul s-a petrecut la sfârşitul unui ciclu de viaţă al unui produs Microsoft, şi de aici mi-a venit ideea de a lucra în automatizari în procese de business, a declarat Daniel Dineș pentru Hotnews.

În prezent, cei de la UiPath și-au deschis un nou centru de dezvoltare de produs în Bellevue (Washington, USA), iar în echipa de conducere se va afla chiar fostul manager Microsoft și SAP Labs, Param Kahlon – cu numeroase contribuții în dezvoltarea Microsoft Dynamics 365.

Acest pas pentru UiPath asigură apropierea de sediul Microsoft și, totodată, de echopele de dezvoltare de produs, cu viitoare implicații în introducerea capabilităților AI în platforma proprie, spun aceștia.

Centrul de dezvoltare din Bellevue a intrat acum în rândul celorlalte centre UiPath, din marile orașe ale lumii – Washington D.C., Paris, Seul, Munchen, Huston și Amsterdam. Compania numără în prezent aproximativ 590 de angajați și au anunțat angajări masive până în luna iunie (2018), în special în București.

“Centrul din Bellevue se va axa pe introducerea capabilităţilor inteligenţei artificiale (AI) în platforma UiPath. Pentru că aceasta este construită pe din componente Microsoft .NET, apropierea de sediul Microsoft şi de echipa lor de dezvoltare este foarte importantă”, au anunțat oficialii startup-ului.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment