Glovo, startup-ul de livrări care a intrat pe piața din România în luna mai 2018, l-a desemnat pe Mustafa Sezgin drept noul Vice Președinte al departamentului de Tehnologie și Inginerie. Scopul companiei este acela de a-și mări echipa și capabilitățile la nivel global, continuând astfel expansiunea rapidă către noi teritorii din America Latină, Europa și Africa.

Ce este Glovo?

Glovo este o aplicație care îți permite să cumperi, să primești sau să trimiți orice produs din același oraș. Are mai mult de 2,5 milioane de utilizatori și 10.000 de partnerei afiliați. Glovo operează în marile capitale ale orașelor din Europa și EMEA, ca Roma, Paris Istanbul sau Casablanca și în alte 9 țări din LATAM, ca Brazilia, Argentina sau Panama. În prezent, Glovo operează în mai mult de 79 de orașe din 21 de țări din întreaga lume și se preconizează că se va extinde în noi orașe în următoarele săptămâni.

Compania, care activează deja în 79 de orașe din 21 de țări, le permite utilizatorilor să comande orice prin aplicație, termenul de livrare fiind sub o oră.

Această numire vine după ce startup-ul a strâns 134 de milioane de dolari din finanțări de la investitori precum AmRest, Indinvest și fonduri internaționale obținute în trecut, ca Rakuten. Mustafa Sezgin, care a condus divizia de inginerie Uber în EMEA din birourile companiei aflate în Amsterdam, caută 300 de ingineri care să se alăture companiei Glovo, pentru a îndeplini cererea exponențială de care aplicația se bucură.

Oportunitatea pe care Glovo o va avea în următorul an este imensă – atât din perspectivă economică, cât și tehnologică. Pe măsură ce ne dezvoltăm la nivel global, Glovo își va duce capacitățile tehnologice și sistemele la alt nivel – construirea unei platforme tehnologice și a unei echipe care să rezolve provocări complexe ce vor duce la îmbunătățirea constantă a experienței utilizatorilor. Sunt bucuros să fiu alături de Glovo în această etapă, explică Mustafa Sezgin.

Foști angajați Uber, la conducerea Glovo

Această numire în cadrul conducerii face parte dintr-o serie de angajări recente a unor noi colegi, foști angajați Uber care s-au alăturat echipei pentru a ajuta startup-ul să se dezvolte. Alte numiri cheie includ:

  • Utsav Agarwal, Director de dezvoltare
  • Vignesh Anand, Director de operațiuni partenere
  • Kritarth Chhabra KC, Director mondial – noi afaceri și capital
  • Ankit Mishra, Director de operațiuni globale
  • Vishal Verma, Director de noi afaceri
  • Florian Jensen, Director de fraude și plăți

Glovo se extinde rapid și avem ambiții foarte mari pentru următoarele 12 luni. Experiența bogată a lui Mustafa ce va ajuta la întărirea echipei de inginerie la nivel mondial este fundamentală pentru următorul stadiu al expansiunii, a adăugat Bartek Kunowski, Vice Președinte pentru Divizia de Produs Glovo.

Investiția noastră în talent este un indicator al cererii pe care o vedem și a ritmului în care compania se mișcă. Profesioniști din domeniul tehnologic cred în misiunea și modelul nostru de business și doresc să fie parte din povestea Glovo, a continuat Bartek.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment