Economia digitală a devenit în ultima perioadă parte din planul țărilor dezvoltate, însă acestea se confruntă cu un obstacol comun: oameni calificați, care să ocupe joburile disponibile în ICT. Diferența dintre ofertele de angajare ale companiilor ICT și gradul de ocupare a acestora amenință șansa țărilor de a participa la fenomenul secolului XXI – economia digitală. Acest deficit este, pe de altă parte, o concluzie clară asupra faptului că puține femei decid să își înceapă o carieră în IT.

Extinderea accesului femeilor în joburile din IT nu numai că ar putea contribui la creșterea numărului de oportunități economice ale acestora, ci și la suplinirea deficitului oamenilor calificați în IT. Prezența femeilor în tehnologie este simțită în design și dezvoltarea produselor tech, fiind adevărați promotori ai inovației și creșterii economice. Aceste joburi pot oferi program și locații flexibile, astfel încât problema unui ”work-life balance” nu ar intra în discuție.

În timp ce majoritatea țărilor se confruntă cu acest deficit, statisticile realizate de Eurostat ne arată că România se poate mândri cu numărul femeilor în tech – un procent de 27.2% ne clasează pe locul al doilea, după Bulgaria, care se mândrește cu un procent de 27.7%. Clasamentul continuă cu Letonia, Finlanda, Estonia și Lituania cu un procent de peste 20%.

Media Uniunii Europene în ceea ce privește numărul femeilor cu job-uri în IT este 16.1%, dar țări ca UK, Germania, Franța și Spania se mențin în clasament. Țara cu cel mai mic procent din UE este Cehia, cu mai puțin de 10%.

Ioana Cicu, Global HR Business Partner la R&D, spune că diversitatea oamenilor alături de care lucrăm creează o experiență minunată, sens și cultură. Fiecare membru al echipei aduce cu sine unicitate și propriile sale capacități.

Acest echilibru nu se regăsește doar în pozițiile entry-level ale companiei, ci și în cele de conducere. De la developeri și ingineri ai calității, până la consultanți tehnici sau directori, tindem să avem colege de sex feminin în cât mai multe roluri, spune Ioana. Aceasta declară că femeile au abilități foarte bine dezvoltate în tehnologie și o dorință puternică de dezvoltare a abilităților de Leadership.

Atât în România, cât și în Bulgaria, femeile se găsesc în mari proporții în joburi care combină IT-ul cu economia. Firma de financial software Misys se laudă cu un echilibru aproape perfect al angajaților: 49% dintre angajați sunt femei și 51% sunt bărbați.

Mai mult, numărul femeilor care aleg să își înceapă o carieră în IT crește de la an la an. Iar statisticile Eurostat ne dovedesc: În România, 29.3% dintre studenții la IT sunt femei, în timp ce Grecia se laudă cu un procent de 31.2% și Belgia cu 32.5%. Să nu mai spunem de Bulgaria, care conduce clasamentul european cu un procent de 34.4%.

Sursă foto: www.beyondcurious.com

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment