Women Techmakers este un brand și program global inițiat și dezvoltat de Google pentru a încuraja femeile în direcția împlicării lor tehnologie și leadership. Aderând la această comunitate globală de tehnologie, femeile sunt încurajate și au acces liber la platforme online, resurse, evenimente și ședințe de mentorat oferite de Google și parteneri.
Mai mult decât atât, studentele înscrise în programe de licență, master sau doctorat la una din facultățile IT pot avea acces la comunitatea globală de bursieri Google ce se vor întâlni anul viitor la sediul Google, Inc. în Mountain View, California, cu toate costurile achitate de companie. De asemenea, cursanţii Google au acces gratuit la seminarii, workshopuri şi platforme online prin intermediul cărora se pot perfecţiona în IT.
Studentă la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” , Oriana Oniciuc este una dintre câştigătoarele şi beneficiarele bursei oferite de Google – Women Techmakers Scholar Program în valoare de 7000 de euro.
Poţi obţine şi tu una dintre bursele Google dacă:
– eşti studentă la o universitate în domeniul IT;
– dovedeşti performanţă academică;
– doreşti să inspiri şi alte femei de a alege domeniul informaticii.

Te poţi înscrie aici până în data de 11 decembrie, iar mai multe detalii despre Women Techmakers – More Women in Technology, aici.
Bursa dedicată femeilor în tehnologie a fost instituită de Google în memoria Anitei Borg (1949 – 2003), una dintre cele mai celebre femei din domeniul tehnologiei, care a fost, în timpul vieții sale, un militant puternic al necesității implicării femeilor în acest domeniu.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment