Am auzit cu toții despre FAB LAB IAȘI, despre impactul său, respectiv despre cum reușește această comunitate să reunească de la profesioniști, studenți, profesori, companii și antreprenori,  până la organizații și grupuri de inițiativă din domeniul tehnologic.

Primul tramvai de CoWorking din România

Tot de la Fab Lab Iași vine și primul tramvai de coworking din România. Tramvai de coworking? Exact – cu internet wirless gratuit, prize pentru încărcare de laptop-uri și telefoane mobile și chiar cu o bibliotecă, ce cuprinde reviste PINMagazine și multe cărți de specialitate de la editura Polirom.

În cadrul proiectului „Iași – orașul tramvaielor pictate”, Fab Lab Iași surprinde ieșenii cu acest tramvai al coworking-ului, fiind cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat.

Coworking-ul stă la baza creării și realizării unei personalizări a tramvaiului. Un liant socio-profesional, am putea spune, pentru că acest concept (de coworking) previne semnificativ izolarea liber-profesioniștilor în mediul de acasă.

Rezultatul?

Coworking-ul duce la o eficientizare a programului de lucru și crește calitatea muncii. Am scris mai multe despre beneficiile coworking-ului și le poți citi dând click aici.

Implicând un loc de muncă comun, reușește să stimuleze antreprenoriatul prin sesiuni, evenimente și workshop-uri pe diferite teme, iar toți cei prezenți beneficiază de know-how din partea antreprenorilor/freelancerilor, indiferent de stadiul afacerii sau ideii lor de business.

Tramvaiul CoWorking se înscrie cu succes în seria de initațive prin care Fab Lab Iași sprijină și dezvoltă evenimentele și inițiativele tehnologice, coagulând comunitatea tehnologică din Iași într-o comunitate regională.

Personalizarea acestui tramvai a durat aproximativ două luni (martie – mai 2018), proiectul fiind realizat de Asociația TRAMCLUB și o echipă de studenți voluntari de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” din Iași, alături de Fab Lab Iasi și Compania de Transport Public Iasi și ceilalți parteneri.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment