Raiffeisen Bank va acorda o finanțare în valoare de 14 milioane de euro, garantată de EximBank (prin emiterea unor garanții în numele și în contul statului român), companiei Softronic SRL din Craiova. Creditul este destinat acoperirii costurilor de producție și livrare pentru șase locomotive electrice care vor intra în dotarea companiei Green Cargo AB din Suedia.

Softronic este o companie relativ nouă pe piața materialului rulant – a fost înființată în anul 1999, având capital integral românesc. Produsele de bază sunt locomotiva electrică cu tracțiune cu motoare asincrone (LEMA – Transmontana) și trenul electric multiunit pentru călători (Hyperion). 

Finanțăm producția și exportul partenerului nostru Softronic, pentru că ne dorim să sprijinim economia românească să fie competitivă pe orice piață. Avem toate ingredientele succesului în aceasta tranzacție – creativitate, capacitate de producție și execuție, management performant, piață de desfacere și produse de cea mai înaltă calitate, a declarat Cristian Sporis, vicepreședinte Corporații la Raiffeisen Bank.

14 milioane de euro pentru Softronic

În luna iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo din Suedia pentru livrarea a opt locomotive Transmontana. Primele două locomotive au fost deja produse și livrate, în prezent aflându-se în faza finală de testare. Următoarele 6 locomotive, a căror producție este finanțată de Raiffeisen Bank, vor fi livrate la finalul anului 2019, până la mijlocul anului 2020, Softronic SRL fiind singurul producător de locomotive electrice din estul Europei.

Structura de garantare este o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanțare, iar garanțiile pe care statul român le emite prin intermediul EximBank sunt o resursă sigură și eficientă pe care firmele, prin intermediul băncilor comerciale, ar putea să o exploateze mai mult.

În acest context, este cu atât mai importantă decizia Raiffeisen Bank de a valorifica facilitățile oferite de EximBank într-un parteneriat ce deschide noi oportunități de dezvoltare pentru un business autohton. Încurajăm și alte bănci comerciale să urmeze acest model, în beneficiul net al companiilor românești, spune Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment