În această toamnă, Cluj IT și-a continuat misiunea de a stabili parteneriate strategice orientate spre stimularea procesului de internaționalizare a companiilor IT românești prin semnarea unui acord de parteneriat cu Asociación de Empresas Chilenas de Tecnología (Chiletec), unul dintre cele mai importante clustere în zona tehnologiei din Chile.

Ceremonia de semnare a acordului de colaborare s-a derulat cu participarea reprezentanților celor două organizații și a Excelenței Sale Jorge Tagle Canelo, ambasadorul Republicii Chile în România.

Inițiativa urmărește crearea unei platforme optime pentru inițierea și derularea colaborării dintre companiile tech din România și Chile prin crearea de parteneriate între diferite companii, promovarea reciprocă a ecosistemelor de afaceri din cele două țări, schimburi de experiență și dezvoltarea capitalului uman.

În contextul proaspătului parteneriat a fost deja planificat un prim eveniment comun care are ca scop deschiderea dialogului și a explorării potențialului de colaborare între companiile membre ale celor două organizații de business. Evenimentul se va derula în cursul lunii noiembrie, sub forma unei sesiuni de matchmaking de afaceri la care și-au anunțat deja prezența peste 20 de companii din cele două țări..

„Memorandumul de Înțelegere/Acordul de colaborare face parte dintr-un plan de colaborare cu ProChile și Ministerul Afacerilor Externe din Chile, dedicat dezvoltării de noi piețe și oportunități internaționale pentru industria tech din Chile.” a declarat domnul Ubaldo Taladriz, președinte Chiletec.

Privind noul parteneriat, Stelian Brad, Președintele Cluj IT Cluster, a declarat următoarele: „Aceste inițiative fac parte din efortul continuu al organizației noastre de a dezvolta noi oportunități internaționale care să consolideze rolul marcant al României în industria IT pe plan global. Din cunoștințele noastre este primul asemenea demers realizat între organizații reprezentative ale industriei de IT din cele două țări. Privim cu încredere acest moment care suntem convinsi că va aduce beneficii pentru toate partile implicate.”

Autor

Pasionat de business si jurnalism

Write A Comment