Aprecierea semnificativă din luna iunie a cotației barilului de petrol arată cine este cu adevărat liderul pieței, declară Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Group.

Cotația barilului de petrol

Depășirea nivelului de 68.60 USD aduce cu sine valori mai ridicate, stabilite însă la nivelul de 78.80 USD. Acest nivel este limitat de scăderea de 61,8%, ca urmare a structurii descendente anterioare de 79.40 USD. O posibilă depășire permanentă a intervalului 78.80 – 79.40 USD va fi, așadar, foarte dificilă, susține acesta.

Datorită aprecierilor foarte clare din iunie, luna iulie poate aduce o corecție în piață. Cu toate acestea, până ce nivelul de 70,60 USD va fi menținut, o nouă creștere în piață rămâne scenariul de bază.

 Diferența dintre EUR/USD

Am menționat și în trecut despre importanța nivelului de 1.1450. Totuși, punctul de minim local la  cursul de 1.1650 s-a dovedit a fi un nivel suport suficient pentru piață. Finalul celei de-a doua luni consecutive deasupra nivelului de 1.1650, este însă un lucru mult mai important – a fost menținut trendul ascendent, fapt ce va susține cererea în luna iulie. De asemenea, este de menționat și scăderea cu 38,2% din cadrul structurii ascendente anterioare, ce coincide cu nivelul de 1.1650. Toate aceste elemente prezic o revenire mai puternică a pieței către nivelul prognozat, de 1.1920.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment