News

Bursa de Valori București: valoarea tranzacțiilor, în creștere

Valoarea totală a tranzacțiilor Bursei de Valori București (B.V.B.) a cunoscut o creșere de aproximativ 3.25 milioane de euro

Miercuri, 10 ianuarie 2018, valoarea totală a tranzacțiilor Bursei de Valori București (B.V.B.) a cunoscut o creșere de aproximativ 3.25 milioane de euro, conform Agerpres. În ședința precedentă, s-a constat o ascensiune a tranzacțiilor, de la 8.25 milioane de euro, la 11.58 milioane de euro.

În aceeași zi s-a produs o stagnare a indicelui de referință BET, indice care arată evoluția celor mai lichide 13 acțiuni. Cele mai tranzacționate acțiuni au aparținut Fondului Proprietatea, în valoare de 14.02 milioane de lei, Băncii Transilvania (B.T.), în valoare de 9.87 milioane de lei și SIF Moldova – 6.71 milioane de lei.

Spre deosebire de indicele BET, indicele BET-Plus indică evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la Bursa de Valori București; acesta s-a apreciat cu 0.04%. Aprecierea de 0.80% s-a produs și în cazul indicelui BET-FI al SIF-urilor, la închidere.

Acțiunile TMK – Artrom au suferit pierderi însemnate ale valorii de 5.45%, SSIF BRK Financial Group – minus 1,79% și Electroargeș – minus 1.9% din valoare.

Reperul de randament al fondurilor de investiții, BET-BK, a înregistrat o creștere de 0.31%, iar indicele blue-chip BET-XT (indică cele mai lichide 25 de titluri), o creștere de 0.18%.

Pe plan internațional însă, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0.26%, valoarea fiind în scădere cu 67.02 puncte față de valoarea din ședința precedentă. Scăderea bursei de pe Wall Street s-ar putea justifica prin publicarea știrilor potrivit cărora China ar putea înceta achiziționarea unor obligațiuni americane.

Atât indicele Standard and Poor’s 500, cât și indicele Nasdaq se depreciază și înregistrează scăderi cu 0.27%, respectiv 0.36% în raport cu valoarea din ședința precedentă.

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment