Bittnet (BNET) a încheiat cu succes negocierile și a semnat un contract de investiție cu Elian Solutions SRL. Prin această operațiune, Bittnet va deține un pachet majoritar de 51,0082% din companie. Mandatul de negociere și semnare a contractului a fost acordat conducerii Bittnet prin Hotărârea AGEA nr. 7 din 25 aprilie 2018.

Portofoliul Elian completează ca o mănușă gama de servicii IT și soluții securizate de cloud hibrid a companiei dendrio, integratorul din grupul Bittnet. Tipologia de proiecte pe care am colaborat din 2015 și până astăzi este cea pe care este concentrată strategia dendrio pentru 2018 – 2020: proiecte la cheie, de soluții IT cu valoare adăugată mare, livrate în regim as-a-service, cu infrastructuri hibride (on premise si in the cloud) care asigură scalabilitate și reziliență, în condiții de costuri similare sau mai mici, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

ELIAN Solutions este o companie cu peste 10 ani de experiență în furnizarea de servicii de implementare pentru sistemul ERP (Enterprise Resource Planning), Microsoft Dynamics NAV. Soluția pusă în aplicare de Elian permite companiilor să cunoască situația stocurilor, a creanțelor și datoriilor, să poată previziona, inter alia, cash-flow-ul, să urmărească producția, centrele de cost și multe altele. Compania, înființată de Iulian Motoi și Mihaela Ivancuța, are 15 angajați și în 2017 a obținut venituri de peste 3.5 milioane lei.

Suntem încântați să parcurgem o nouă etapă a companiei noastre și să devenim parte a grupului Bittnet. Suntem convinși că prin această asociere vom putea crește performanțele, oferind clienților noștri servicii de integrare IT unice și de cea mai înaltă calitate, a declarat Iulian Motoi, CEO  Elian Solutions.

Preluarea Elian Solutions se va realiza în 2 etape. În prima etapă, Bittnet va participa la majorarea capitalului social al Elian Solutions SRL cu o participație de 33.33%. În etapa a doua, fondatorii Elian Solutions vor vinde părți sociale suplimentare pentru ca Bittnet să ajungă la o deținere de 51.0082% în companie. Data estimată pentru finalizarea tranzacției este 31 august 2018.

Capitalul pentru această tranzacție a fost obținut de Bittnet printr-o oferta de obligațiuni corporative, BNET23, încheiată cu succes la începutul acestei luni. Compania a atras 4.7 milioane lei în cadrul unui plasament privat, capital folosit în scopul achiziționării unui pachet majoritar în compania Elian Solutions, precum și a unui pachet de 25% în Equatorial Gaming.

Elian Solutions este a doua achiziție pentru grupul Bittnet. În al treilea trimestru al anului 2017, grupul a achiziționat ceea ce anterior era cunoscut sub numele de GECAD NET de la antreprenorul Radu Georgescu. Compania a fost pe deplin integrată în structura Bittnet și a trecut printr-un proces de rebranding, fiind astăzi cunoscută sub noul brand dendrio. dendrio Solutions SRL este o entitate juridică separată, în care Bittnet SA deține o participație de 100%. Începând cu prima jumătate a anului 2018, rezultatele financiare ale ambelor entități vor fi integrate în rezultatele financiare consolidate ale Bittnet.

Ne așteptăm ca integrarea Elian Solutions să urmeze o cale similară cu cea a GECAD NET și anticipăm ca întregul proces să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Următorul proiect este investiția  în Equatorial Gaming, pentru a consolida structura de grup cu activități în domeniul educației și tehnologiei, structură care credem că ne va conduce la afaceri de 100 milioane lei în 2020, a declarat Cristian Logofătu, CEO Bittnet.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment