Începuturile brandului internațional au fost la scurt timp după Revoluția din 1989, când Florin Talpeș și soția sa, Măriuca, au fondat Softwin. Aceștia se confruntau cu atacurile informatice încă de la început și au creat singuri softuri de protecție. Din acest punct până la Bitdefender (2001) a fost doar un pas, când au hotărât să ofere antivirusul AVX și celor care se confruntau cu aceeași problemă, ulterior devenind cel mai căutat produs al companiei.

Bitdefender, compania românească de securitate informatică cu activitate la nivel global, furnizează acum soluţii de protecţie împotriva ameninţărilor cibernetice către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Sub steagul dacic al creatorilor Bitdefender stau 500 de milioane de useri și se bucură de un succes extraordinar, aflat în continuă expansiune.

Vitruvian Partners, fondul de investiții paneuropean, devine unul dintre principalii acționari ai companiei Bitdefender, achiziționând pachetul minoritar de cca. 30%, deținut de Axxess Capital. Astfel, cel mai mare producător român de software este evaluată la peste 600 mil. de dolari. Odată cu această tranzacție, compania se va impune ca lider în piața IT de securitate atât pentru companii, cât și pentru entitățile individuale.

Cu 1.300 de angajați, o rețea de aproximativ 7.000 de parteneri revânzători, Bitdefender este prezentă în nouă țări, iar recent și-a stabilit un nou sediu, în California, deoarece o bună parte din vânzările companiei vin de pe piața americană, aflată într-o continuă ascensiune.

 „.Vom continua să operăm cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite să ne extindem şi să diversificăm portofoliul de produse ca să ne protejăm mai bine clienţii şi să fim mereu cu un pas înaintea atacatorilor”, spune Florin Talpeş, direcor general şi co-fondator al Bitdefender.

Stephen Byrne, partener la Vitruvian Partners, spune că Bitdefender este în concordanță cu așteptările și standardele lor, iar managementul de calitate al companiei și competența echipei va duce, cu siguranță, la „un nou nivel al inovației și expansiunii Bitdefender”.

După opt ani de colaborare, exitul Axxess Capital a fost efectuat la Deutsche Bank AG din Londra, iar reprezentanții se declară convinși de faptul că noua colaborare dintre Bitdefender și Vitruvian Partners va continua expansiunea globală cu produse revoluționare.

Vitruvian Partner este cel mai mare finanțator din Europa al companiilor cu dezvoltare accelerată, administrând active în valoare de 5 mld. de euro. Birouri Vitruvian Partner se găsesc în Munchen, San Francisco, Londra, Stockholm și Luxemburg. Axxess Capital este o companie ce oferă servicii de consultanţă în investiţii, care a investit peste 250 mil. euro în ultimii 15 ani în IT&C şi bunuri de larg consum.

Sursa foto: www.bitdefender.ro

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment