Alchemy Hub a fost înființat în anul 2016 și este un punct de reper pentru startup-uri, fondatori și chiar investitori din Brașov atunci când vine vorba despre evenimente și programe de dezvoltare.

Anul acesta, Alchemy Hub este s-a calificat din nou în finala națională la European Central Startup Awards, inițiativa ce nominalizează și premiază cele mai bune startup-uri, cei mai buni fondatori și investitori, cele mai bune spații de co-working ș.a. din țări ca Austria, Cehia, România, Serbia, Polonia, Croația, Bulgaria, Slovenia, Ungaria și Slovacia – pentru a stimula, astfel, spiritul antreprenorial și pentru a dimaniza mediile de afaceri din țările puse în discuție.

Aici s-au desfășurat numeroase activități în zona de dezvoltare personală și profesională – cinci proiecte POCU 3.7, în cadrul cărora au avut loc activități de formare în domeniul competențelor antreprenoriale și urmează a fi finanțate cu 40.000 euro startup-uri în Brasov.

Misiunea Alchemy Hub este aceea de a susține mediul antreprenorial local și regional, continuând asftel cu activități similare și pe viitor. Ne așteptăm ca dintre sutele de cursanți și viitori antreprenori, o parte dintre aceștia să aleagă un mediu de lucru profesionist și serviciile de coworking pe care noi le oferim – Sorin Peligrad, fondator Alchemy Hub.

 Cel mai important eveniment din acest an a fost, de departe, organizarea evenimentului SEW-Startup Europe Week, o săptămână dedicată antreprenoriatului. Proiectul este organizat în peste 40 țări și în peste 200 orașe simultan. Pentru treilea an, Alchemy Hub organizează acest eveniment la Brasov. Mai mult decât atât, lansarea mondială a acestui eveniment a fost făcută aici, la Brașov, cu sprijinul CEO SEW, Igor Tasic, spune Sorin.

Pe lângă acest eveniment mondial, echipa Alchemy a organizat cursuri și evenimente pe teme ca GDPR, vânzări și finanțări, precum și ediții ale întâlnirii de lucru ale ProAfaceri Brașov. Citește aici despre BBB Brunch Brașov, locul de întâlnire al antreprenorilor și managerilor locali și regionali.

Alături de noi au fost reprezentanți ai mediului de afaceri din Brașov, prin membrii Asociației ProAfaceri Brașov. De altfel, am organizat împreună cu ProAfaceri o conferință regională la Brasov care a avut peste 160 de participanți și speaker importanți, precum Radu Soviani, Daniel Apostol, Gabriel Biriș, Mircea Căpățînă și Bogdan Micu – Sorin Peligrad

Calificat deja la categoria Best Coworking Space, hub-ul brașovean ar putea intra în etapa imediat următoare.  Votul public a fost deschis încă din data de 6 august și se va încheia pe data de 24 august 2018.

Ulterior, câștigătorul va merge la etapa regională, iar votul public se va desfașura în perioada 24 septembrie – 6 octombrie 2018. Proeminentul juriului regional va selecta cele mai bune proiecte din fiecare categorie, iar câștigătorii sezonului 2018 din cadrul Conferintei Regionale al Global Startup Awards care vor fi anunțați pe data de 24 octombrie la Marea Finală, ce va avea loc în capitala Poloniei, în Varșovia.

Hub-ul brașovean calificat și anul acesta la CESA poate fi votat AICI.

Printre sponsorii și suporterii proiectului menționăm Comisia Europeane, Google, IBM, Amazon, Forbes, E&Y, Price Waterhouse & Coopers, Uber, Ericsson,  KPMG, Facebook, Morgan Stanley ș.a.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment