Un nou program de accelerare a startup-urilor a fost lansat pe piața internațională. Startup-urile de tehnologie din România pot aplica pentru programul ce le poate aduce capital de creștere în valoare de 100.000 de euro, sesiuni de mentorat, acces la spații de lucru în Graz sau San Francisco, piețe de test globale și interacțiune cu clienți internaționali.

360° in 360 Days este programul care va susține creșterea startup-urilor de tech din Europa. Acesta se desfășoară pe trei etape, începând cu ianuarie 2019, în Graz și San Francisco. Pe lângă sesiunile ținute de mentori și investitori cu experiență, programul oferă startup-urilor ocazia de a se muta în sediul CoLab44 din Silicon Valley, aflat lângă sediile Facebook, Google și nu numai.

În toată Europa, inclusiv în România, există multe startup-uri care dezvoltă cu succes noi tehnologii sau modele de business, dar cărora le lipsesc cunoștințele și infrastructura necesare pentru a se dezvolta la nivel internațional, spune Christian Vancea, CEO al 360 Lab, citat de către publicația start-up.ro.

Sunt trei etape prin care vor trece stratup-urile:

  • Prima etapă: durează 4 luni și va avea loc în Graz, unde produsele și serviciile startup-urilor vor fi adaptate la cerințele pieței din UE;
  • A doua etapă: în decursul a 4 luni startup-urile se pregătesc pentru a prezenta produsul sau serviciul prestat de ei în fața investitorilor în cadrul unui Demo Day;
  • A treia etapă: sunt puse la dispoziție 3 luni în Silicon Valley, în spațiul CoLab44, unde startup-urile se vor pregăti pentru lansarea internațională.

Acceleratorul 360 Lab deschide porțile de acces către piețe internaționale și investitori pentru startup-urile selectate, oferindu-le nu doar capitalul necesar pentru investiții suplimentare, ci și punându-le la dispoziție o rețea internațională, mai declară Christian Vancea, CEO al 360 Lab, citat de către publicația start-up.ro.

Startup-uri din domenii precum FinTech, blockchain, Inteligență Artificială, SaaS, e-commerce sau soluții pentru marketplace, se pot înscrie în program până pe data de 18 noiembrie, pe site-ul oficial.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment