Imaginea brandului unei companii creează aşteptări. Odată construită o puternică prezență online și o reputație bună, atât potențialii clienți, cât și clienții „one-time” își vor aduce cu siguranță aminte de brandul tău.

Astfel, nu este de neglijat planul pentru a ajunge până la statutul de brand puternic.

O strategie de brand care să monitorizeze cine sunt clienții tăi, de unde vin și în ce context ți-au menționat brandul, este indispensabilă oricărui digital marketer pentru a putea lucra la evoluția brandurilor lor , pentru a scrie conținut sau pentru a face monitorizare media.

BrandMentions, lansat pe 6 decembrie, vine în întâmpinarea business-urilor online care doresc să își monitorizeze mențiunile (global și regional) din presă, Facebook, Instagram, Youtube și Twitter. Cei mai dornici utilizatori care folosesc BrandMentions și cărora „le rezolvă jumătate din treabă” vin din SUA, Australia, Marea Britanie și din România, fiind posibilă monitorizarea a 39 de țări.

Răzvan Gavrilaș, CEO BrandMentions & cognitiveSEO, spune că există o piață mare pentru acest tip de produs, este simplu de utilizat și necesar oricărei persoane care deține un business online. Te ajută să răspunzi celor care te menționează online, iar acest lucru creează mai mult awareness asupra produsului tău. De asemenea, poți să îl folosești pentru a-ți monitoriza competitorii. Astfel, vei obține informații prețioase despre cât de des sau rar sunt menționați online, dar și despre participări la conferințe, recenzii negative și nu numai.”

Utilizat în prezent de 10.739 de companii, BrandMentions se bucură de un succes răsunător. Relativ simplu de folosit și de înțeles, aplicația îți oferă mențiuni despre orice brand sau topic în timp real, trimite notificări și/sau mail-uri pentru orice domeniu, temă sau brand care te interesează si poți vedea instant cine ți-a menționat brandul.  Fiecare mențiune are un scor de performanță și ai posibilitatea de a sorta mentiunile în funcție de scor sau de dată.

Și cum în totul este foarte transparent în zilele noastre, poți vedea și pătrunde în strategia competitorilor tăi. BrandMentions îți dă 100% acces la strategiile competitorilor, plecând de la premisa că primul pas în întrecerea „adversarilor” din nișa ta este să le înțelegi…stilul de joc. Îi poți „spiona” din diferite unghiuri, poți vedea când, unde și de cine a fost menționat, care sunt aspectele pe care se axează mai mult/mai puțin și le poți identifica strategia de marketing. Bineînțeles, nu este o opțiune, ci este o necesitate, pentru că face parte din procesul de dezvoltare al business-ului tău.

Cu cât observi mai mult competitorii, cu atât înveți, adaptezi și „condimentezi” produsul/serviciul tău –  toate acestea le poți face chiar acum,  cu informații real-time…și poți ajunge pe drumuri neexplorate (încă) de concurență.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment