Veritabilul boom al industriei IT&Outsourcing de la Iași s-a datorat faptului că orașul și-a  valorificat foarte  eficient atuurile de care dispune, iar câștigarea titlului Emerging City of the Year  la gala CEE Outsourcing Awards din Varșovia a fost pe bună dreptate. Antreprenorii locali, multinaționalele și întregul pol de talente au contribuit la crearea și dezvoltarea unui adevărat ecosistem regional, care încurajează coeziunea și competitivitatea teritorială, deopotrivă.

Dan Zaharia este CEO Fab Lab Iași, laboratorul digital care îşi propune să găzduiască tinerii ce vor să dezvolte proiecte cu ajutorul tehnologiei; este economist cu peste 15 ani de experienţă în management, vânzări şi dezvoltare imobiliară. Dan face parte din antreprenorii din Iași care recunosc importanța consolidării structurilor economice locale și regionale, canalizându-și majoritatea eforturilor în această direcție,

”Sfatul meu pentru viitorii antreprenori se numește testul rușinii. Primul job la care voiam să mă angajez a fost la McDonalds, iar cozile pe care le vedeam nu erau pentru cumpărare, ci pentru angajare.”

Cum contribuie acum la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial? Ce este Școala Informală de IT și cum funcționează? Cum a început și care sunt tendințele în industria BPO? Toate aceste întrebări ne-au condus la invitatul de astăzi, Dan Zaharia.

Text de: Nicoleta Dascălu

Write A Comment