Raiffeisen Bank se află la cea de-a opta ediție a Programului de granturi Raiffeisen Comunități, ce se desfășoară în perioada 02 iulie-01 octombrie 2018.

Acest program finanțează proiecte din domeniul educației non-formale, financiare, antreprenoriale, civice și profesionale. Anul acesta, spre deosebire de edițiile din anii precedenți, echipele finaliste vor avea șansa de a-și prezenta și susține proiectele în fața unei comisii formate din mai mulți specialiști în jurizarea unor astfel de proiecte, cu scopul de a acorda granturile proiectelor cu un scop real în comunitate.

Investind în educație, investim în viitorul societății românești, cu responsabilitate. În cei șapte ani de desfășurare a acestui program, am reușit să susținem 100 de proiecte comunitare cu 20.000 de beneficiari direcți. Categoric, nu ne vom opri aici, întrucât ne dorim să contribuim la dezvoltarea nivelului de educație și de trai din România, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Când și unde te poți înscrie?

Înscrierile se desfășoară în perioada 02 iulie-03 august, pe raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi, pe 01 octombrie urmând a fi anunțate cele 10 proiecte care vor fi obținut finanțări nerambursabile de 45.000 de lei.

Ești potrivit pentru acest program?

Programul de granturi Raifeissen Comunități se adresează ONG-urilor de dimensiuni mici și medii și instituțiilor de învățământ din România, care au minimum doi ani de funcționare, un mecanism de raportare transparentă a rezultatelor și experiență în proiecte similare
Conform regulamentului afișat pe granturi Raiffeisen, proiectele înscrise în program trebuie să se desfășoare pe o perioadă cuprinsă între patru și doisprezece luni, iar rezultatele estimate să fie măsurabile și să aducă schimbări pozitive în comunitățile în care sunt implementate. De asemenea, documentele organizației/instituției trebuie să fie complete și autentice.

Desfășurarea programului

Programul are patru etape (ce sunt afișate și în regulamentul de pe granturi Raiffeisen):
• 2 iulie – 3 august – depunerea proiectelor, prin completarea și trimiterea unui formular standard, disponibil online;
• 6-24 august – verificarea eligibilității proiectelor înscrise, realizată de către Asociația pentru Relații Comunitare;
• 27 august – 21 septembrie – evaluarea proiectelor eligibile de către voluntari Raiffeisen Bank, iar cele mai apreciate 20 de proiecte vor ajunge în etapa finală;
• 24-28 septembrie – susținerea proiectelor de către finaliști în fața unui juriu extern, care va selecta până la 10 proiecte pentru finanțare, ce vor fi anunțate la 1 octombrie.

Raiffeisen Bank a pus la dispoziția noastră și o adresă de e-mail, la care putem trimite întrebări și nelămuriri privitoare la participarea la acest program: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.

Autor

Ramona este redactor și surprinde partea nevăzută a României, o parte frumoasă care crește odată cu poveștile pe care le transmite.

Write A Comment