Finanțări

Banca Europeană de Investiții: împrumut de 68 de milioane euro pentru Arctic

2,2 milioane de mașini de spălat pe an și 1.400 locuri de muncă

O nouă fabrică Arctic va fi construită în România cu sprijinul Băncii Europene de Investiții, printr-un împrumut de 68 milioane euro. Fabrica de mare capacitate va fi axată pe construcția de mașini de spălat, prin tehnologii avansate de fabricație.

2,2 milioane de mașini de spălat pe an și 1.400 locuri de muncă într-o regiune slab dezvoltată din România aduce noua fabrică

Compania Arctic, liderul pieței de produse electrocasnice din România, va putea în anul 2019, după finalizarea construcției, să răspundă cererii mari de pe piața europeană. Prin sprijinul acordat de FEIS (Fondul European pentru Investiții Strategice), România va deveni un centru de producție pentru întreaga Europă. Astfel, investiția Arctic va atrage companiile străine în zonele rurale, transformând regiunea într-un centru de inovare.

Acest proiect extrem de inovator, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică. Din acest motiv, investiția are o mare valoare pentru regiune, a declarat  Andrew McDowell, Vicepreședintele BEI.

Grupul Arçelik, din care face parte Arctic, este al treilea cel mai mare prodcător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume, scrie publicația Forbes.ro.

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment