În dimineața zilei de 2 februarie 2012, oameni de afaceri și antreprenori s-au grăbit la primul Summit Romanian Business Leaders, animați de convingerea că România trebuie (și poate) să fie direcționată pe drumul cel bun – unul al prosperității, al creșterii economice și deschiderii față de oportunitățile de afaceri de care dispunem.

S-au adunat din îngrijorare și simț al responsabilității față de generațiile următoare –  statistica UE de atunci arăta că numărul de antreprenori la mia de locuitori în România este jumătate din media europeană. Deși prezentau interes față de antreprenoriat, românii nu aveau cunoștințele necesare și exista riscul de antreprenoriat „intuitiv” sau „după ureche”, cum s-ar spune.

Vedeta Romanian Business Leaders și, totodată, cel mai longeviv proiect, este „Ateliere de Antreprenoriat”, care se va desfășura și anul acesta și se adresează antreprenorilor cu business-uri în faza de SCALE-UP care doresc să se afirme ca jucători-cheie pe piață. Aceștia vor urma  un program adaptat și interactiv, în care vor parcurge un curriculum cu șapte teme de business și vor aborda dimensiuni esențiale pentru conducerea și creșterea unei afaceri.

Cui se adresează?

La Atelierele de Antreprenoriat sunt așteptați antreprenori cu business-uri în faza de Scale-Up –  de maturizare, respectiv de dezvoltare a afacerii lor. Trecerea la un nivel superior de dezvoltare și afirmarea ca jucători-cheie într-o piață  necesită efort susținut și cunoștințe. Există, din fericire, oameni cu multă experiență în antreprenoriat și care sunt dispuși să  ofere din know-how-ul lor. Mai mult, ei vor veni la atelierele de antreprenoriat.

Atelierele se desfășoară o dată la două săptămâni, sâmbăta, dar au loc și  Ateliere de seară. Antreprenorii  lucrează într-un mediu formativ, participă de întâlniri de networking cu alți manageri, speakeri și oameni de afaceri din companii cunoscute din România, în care își împărtășesc experiențele și situațiile cu care s-au confruntat în parcursul lor antreprenorial.

Dintre temele de business acoperite în cadrul atelierelor de antreprenoriat, se numără „Model de Business și Avantaj Competitiv”, „Vânzare și Negociere”, „Trenduri și Inovare”, „ Digitalizare pentru Scalare” etc.

Participanții vor pătrunde în sfere multiple de cunoaștere legate atât de nivelul dezvoltării lor personale (atitudinea și viziunea antreprenorială, mentalități, principii și valori, tehnici de vânzare&negociere, leadership situational ș.a.), cât și despre afacere: poziționarea brandului, model de business, trenduri și inovare în antreprenoriat, plan strategic de business etc).

Primul atelier de antreprenoriat va fi în data de 17 martie 2018. Află mai multe despre comunitatea Romanian Business Leaders aici, iar despre Ateliere de Antreprenoriat, aici.

La aceste ateliere vor fi invitați oameni care și-au pus puternic amprenta în mediul de afaceri, fondatori, manageri, specialiști în business – cu toții vor fi prezenți în ediția din acest an și vor oferi informații valoroase din experiența proprie.  Dintre trainerii și speakerii prezenți în această ediție sunt Alexandru Lăpușan (CEO  & Founding Partner @ Zitec), Marius Ștefan (Owner, Autonom Rent-a-Car), Dragoș Anastasiu (Președinte Eurolines Group), Sergiu Neguț (Associate Dean @ Maastricht School of Management Romania) și Andreea Roșca (Autor „Cei care schimbă jocul”).

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment