Digitalizarea așezărilor urbane s-a dovedit a fi o reală necesitate și a devenit, în ultima perioadă, o prioritate pentru toate autoritățile – o strategie bine concepută de implementare a tehnologiilor smart, în diverse domenii, nu numai că va crește atractivitatea orașului pentru turiști, dar va aduce și noi opotunități de business.

Se va întâmpla la Iași, unul dintre cele mai importante orașe din regiunea Moldovei. Evenimentul se numește „Dezbatere Smart City 2018-2020” și va avea loc în data de 23 martie 2018 la Palatul Culturii din Iași. Acesta va reuni atât reprezentanți ai localităților, cât și potențiali furnizori de soluții smart.

Este extraordinar că un eveniment de asemenea anvergură are loc la Iași. Asta arată încă o dată că Iașul este un pol al ITC -ului românesc în continuă dezvoltare. Creșterea nivelului general de cunoaștere, promovarea tehnologiilor deschise, a standardizării și interoperabilității electronice, creșterea securității cibernetice, sunt domenii prin care implementarea conceptului de SMART CITY poate sprijini administrațiile publice locale pentru îmbunătățirea standardelor generale de viață, a declarat Mirabela Miron, președinte Avisso.

Dezbaterea va fi coordonată de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Alba Iulia Smart City și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, iar în cadrul acestora se vor discuta aspecte  pe baza celor patru direcții de dezvoltare a unei localități:

  1. Mobilitate urbană inteligentă, utilități smart (smart metering, iluminat intelligent, managementul deșeurilor etc);
  2. Tehnologii inteligente în educație și bună administrare;
  3. Strategia pentru Smart City 2018-2020;
  4. Potențiale surse de finanțare pentru achizițiile publice (parteneriate, împrumuturi bancare, fonduri bancare etc), dar și care sunt costurile de implementare;

Totodată, la eveniment vor fi prezente și Startup-uri care propun soluții smart-city, în vederea finanțării acestora de către investitorii private sau cooptării lor în proiecte deja existente.

„Tehnologiile avansate pot fi folosite pentru a face orașele Romaniei mai inteligente. Cu bani puțini putem crea efecte benefice extraordinare, dar pentru asta trebuie să fim mai inteligenți și măcar să putem pune în practică ce au inventat alții. Viteza de adaptare depinde mult de implicarea edililor și a companiilor în beneficiul cetățenilor, companiilor și turiștilor“, a declarat Marius Bostan, inițiatorul proiectului Alba Iulia Smart City și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Cine participă?

Ziua de 23 martie reunește la Iași reprezentanți ai orașelor și municipiilor din România, fondatori de Startup-uri, persoane din mediul academic, dar și reprezentanți ai companiilor furnizoare de produse/soluții/echipamente ICT pentru Smart City.

Evenimentul este deschis persoanelor interesate de strategia de implementare a soluțiilor smart și te poți înscrie completând formularul de aici, iar pentru mai multe detalii, aici. Dacă oferi soluții smart city și vrei să le prezinți la eveniment, contactează echipa de la office@concordcom.ro.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment