În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie în Malaga, Spania, s-a desfășurat Campionatul European de Securitate Cibernetică, la care au participat țări ca Austria, Elveția, Germania, Marea Britanie, Cipru, Suedia, Norvegia, Cehia, Grecia, Estonia, Lichtenstein, Spania, Italia și Irlanda, conform Mediafax.
Echipa României a ocupat locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2017, potrivit anunțului publicat pe pagina de socializare a evenimentului.

Campionatul s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, 16-20 ani și 21-25 ani, fiecare categorie cu câte 5 concurenți. Pe primul loc s-a clasat Spania, iar Italia a fost complemtara clasamentului.
Etapa online de selecție a echipei naționale pentru acest campionat european a fost organizată pentru a treia oară consecutiv de către S.R.I. și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de Orange, Microsoft, eMag, Enevo Group, Bitdefender și CheckPoint.

Selecția on-site s-a desfășurat după o primă etapă, în care au concurenții s-au confruntat cu exerciții din domeniul securității aplicațiilor și apărării cibernetice, analizei traficului de rețea și criptografiei, după care toți concurenții au participat la sesiuni speciale de training.

 

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment