Cum am putea face lumea mai bună prin tehnologie?

Acesta este, de regulă, epicentrul întâlnirilor Changeneers Meetup, în care participanții contribuie la crearea soluțiilor de impact la probleme din diferite domenii: educație, sănătate, accesibilitate etc.

Antreprenori tech, inovatori, studenți, designeri și ingineri – cu toții se întâlnesc periodic și formează acest „mastermind group”, menit să rezolve probleme cu ajutorul tehnologiei.

Startup-uri ambițioase au intrat în marea competiție Changeneers Challenge, organizată de Impact Hub Bucharest și Samsung. Membrii comunității pasionați de tehnologie au avut acces la echipamente Samsung de ultimă generație – telefoane mobile, camere (Gear 360), E-board, Smartwatches (S3 Classic), tablete, Virtual Reality și multe altele. Conceptul a fost special gândit și creat pentru a încuraja proiectele digitale mai ambițioase, care de multe ori nu au posibilitatea să fie prototipate și (re)testate.

Inițial, în competiție s-au înscris 40 de startup-uri care au manifestat interes în rezolvarea unor probleme sociale sau de mediu. Dintre acestea, doar 12 startup-uri finaliste își vor prezenta ideea și strategia în fața juriului, în cadrul finale din 9 februarie.

Marele premiu?

În urma sesiunii de pitching, câștigătorul va primi o finanțare de 5000 de euro și o campanie social media by Samsung.

Cine sunt finaliștii?

Finaliștii Changeneers Challenge se află la intersecția pasiunii pentru tehnologie și problemele sociale cu care ne confruntăm. Au muncit, au încercat și au reușit să transpună ideile lor în soluții de impact.

 • IziBac, aplicația mobilă care transformă studiul pentru examenul de Bacalaureat într-o experiență multimedia, gameficată și mult mai interesantă pentru elevi;
 • Human Link, dispozitivul care oferă conectivitate între pacienții care suferă de Alzheimer și alte forme de demență și aparținători;
 • Soluție Neuroimagistică – un soft de recunoaștere a tiparelor aplicate în neuroimagistică;
 • Atlas, platforma web și aplicația mobilă pentru ședințe online de psihoterapie, consiliere psihologică, parenting și coaching;
 • RISE, sistemul de detectare a accidentelor și de apel de urgență dedicat moticicliștilor;
 • Potlucra.eu, o platformă de joburi care sunt adresate doar persoanelor cu dizabilități
 • Nutritioapp  – platforma pentru nutriționiști, care îmbunătățește comunicarea înafara clinicii și automatizează o mare parte a proceselor nutriționiștilor;
 • Tummy, o aplicație mobilă dedicată reducerii risipei alimentare;
 • Ludicon, rețeaua socială a pasionaților de sport;
 • Sentinel Robotics , startup-ul în care sunt creați roboți specializați în curățarea podelelor spitalelor și a primilor 8 cm din suprafețele verticale;
 • THATS, aplicația mobilă ce revoluționează învățarea pentru nevăzători
 • Questoapp, aplicația prin care profesorii și inovatorii pot crea experiențe de învățare folosind mecanica de gamification.

De ce să participi la eveniment?

În primul rând, evenimentul reprezintă o foarte bună ocazie de networking și de a cunoaște alți dezvoltatori, antreprenori tech, profesionști din social, comunicatori, ingineri și designeri sau chiar investitori. Poți testa soluțiile propuse de antreprenori și vei trăi experiența unui eveniment interactiv, animat de pasionați de tehnologie și antreprenoriat.

Participarea este gratuită, dar trebuie să te înscrii aici.

Desfășurarea evenimentului:

 • 16.30 – 17.00 – Înregistrarea participanților
 • 17.00 – 18.30 – Intro speech & Pitches
 • 18.30 – 19.30 – Tech Marketplace – info point de testare a funcționalității proiectelor
 • 19.30 – 20.00 – Deliberare + desemnarea câștigătorului
 • 20.00 – 21.00 – Networking

Inovația și impactul pozitiv stau la baza multor proiecte dezvoltate de Impact Hub în România. Suntem conștienți de schimbările în bine pe care le putem produce prin tehnologie, așa că ne-am asumat acest rol de facilitatori, alături de partenerul nostru, Samsung România.

Vom fi alături de participanți în fiecare etapă a programului Changeneers, prin toate resursele pe care le putem pune la dispoziție și suntem nerăbdători să vedem cu ce idei ne vor surprinde, a declarat Oana Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment