Cel mai mare multi-eveniment din Europa dedicate startup-urilor se va desfășura și în 2018, iar România este pe lista țărilor participante – Startup Europe Week, inițiativă a Comisiei Europene, va avea loc simultan în peste 300 de orașe din peste 40 de țări în perioada 5-9 martie.

În 2017, Startup Europe Week a numărat  peste 280 de co-organizatori a sute de evenimente în peste 40 de țări europene. Săptămâna antreprenorială a fost lansată la Bruxelles de către Vicepreședintele Comisiei Europene, Domnul Andrus Ansip și impactul evenimentelor a fost unul semnificativ: mai mult de 18 milioane de impresii în social media și peste 100.000 de participanți.

Din 2016 până în prezent, acest eveniment este posibil și în România. Mai exact în Brașov, locul în care antreprenorii locali au unul și același obiectiv – să formeze o comunitate largă de startup-uri evenimente de profil, serivicii de specialitate și rețele locale și internaționale de antreprenori. Alchemy Hub organizează pentru a treia oară acest eveniment, fiind deținătorul licenței Startup Europe Week Brașov și, din acest an, Sfântu  Gheorghe (jud Covasna) a fost adăugat pe listă.

Lansarea acestui eveniment de anvergură va fi dat, în premieră, de Brașov (România) și Vitoria (Spania), organziate cu succes de către Sorin Peligrad, respectiv David Montero de la Torre. Acesta este atmosfera Startup Europe Week – de a încuraja și conecta regiuni și antreprenori, indiferent de cine sunt sau de unde vin, spune Igor Tasic, CEO SEW, într-o postare pe LinkedIn. Acesta va fi, de asemenea, prezent în prima zi a evenimentului la Camera de Comerț și Industrie Brașov, cu ocazia lansării internaționale.

Atât în Vitoria, cât și în Brașov, se lansează acest eveniment sub denumirea VITORIASOV. Aceste comunități bine constituite de antreprenori pornesc la drum cu speranța (și convingerea) că vor stimula potențialul creativ și inovator din regiune, că vor iniția comportamente și abordări antreprenoriale și că vor forma profesioniști pentru o carieră de succes.

În spatele Alchemy Hub și Startup Europe Week 2018, se află Sorin Peligrad – recunoscut deja pentru implicarea sa în comunitatea antreprenorială din Brașov și din țară. Odată cu fondarea și deschiderea incubatorului de afaceri Alchemy Hub, acesta a deschis și importante uși tinerilor pasionați de antreprenoriat, care doresc să își materializeze ideile.

A fi antreprenor înseamnă să fii proactiv. Este important ca românii să capete încredere în abilitățile lor și într-un viitor mai prosper. Însăși firea noastră este cea a unor persoane descurcărețe, pline de inițiativă și creativitate. În fond, barierele nu sunt pentru cei care vor să se oprească în dreptul lor, ci pentru cei care vor să le depășească. Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi, declară Sorin Peligrad.

În opinia sa, antreprenoriatul brașovean este în ascensiune. Ca și în restul României, de altfel. Tinerii au prins gustul afacerilor, al finanțărilor și al inițiativelor creative. Motorul creșterii sănătoase în orice economie mondială este antreprenoriatul, ne spune Sorin. Ne dorim să ajutăm la realizarea unei viziuni commune: Brașovul prosper.

Ce le-ați transmite participanților celei de-a treia ediții Startup Europe Week?

Sa aibă încredere în ei și în viitor. Să aibă curajul să își construiască un viitor asa cum își doresc. Să aleagă oportunitățile de finantare și de internaționalizare. Să aibă curaj să își expună ideea de afaceri și să o valideze împreună cu celelalte părți interesate. Dacă nu acum, atunci când? Dacă nu tu, atunci cine? – Sorin Peligrad

  • Luni, 5 martie (17:00) – Lansarea internațională a Startup Europe Week 2018 de către Igor Tasic, CEO SEW, la Camera de Comerț și Inddustrie Brașov.
  • Marți, 6 martie (17:00) – „Validarea ideilor de startup” la Institutul de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Univ. „Transilvania” Brașov.
  • Miercuri, 7 martie (17:00) – „Incubarea și finanțarea afacerilor brașovene” la Alchemy Hub Brașov

Află mai multe despre ceea ce face Sorin Peligrad în comunitatea Alchemy Hub aici, iar mai multe detalii despre Startup Europe Week vei găsi, cu siguranță, aici.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment