Fondurile de investiții românești, GapMinder și 3TS – Catalyst România, vor urca pe scena primei ediții a evenimentului Luxembourg RoadShow, organizat de către Romlux. Acesta va avea loc pe data de 02 octombrie, în Luxemburg într-un parteneriat cu Luxembourg Private Equity Association (LPEA) și Startup Grind.

Prin acest eveniment vor fi prezentate startup-urile de pe piața din România și oportunitățile de investiții în acestea. Totodată, cele două fonduri de investiții au ocazia de a primi finanțare și de a se afirma în fața investitorilor privați din Luxemburg, celor mai mari fonduri de investiții private și business angel-urilor, precum 2be, Mangrove Partners, Luxembourg for Finance.

Am remarcat în ultima vreme o atenție și un interes sporit al companiilor și organizațiilor internaționale prezente în Luxemburg orientate către România, și mai ales pentru proiectele inovative și dezvoltarea infrastructurii. Atât startup-urile, dar și mediul de afaceri în general din România, prezintă multe oportunități încă nedescoperite de investitorii din Luxemburg, a declarat Răzvan – Petru Radu, Președinte Luxembourg Business Forum Asbl – România, citat de publicația start-up.ro.

GapMinder și 3TS – Catalyst Romania

Acestea sunt fondurile care au investit cel mai mult în România în ultimii ani, axându-se mai mult pe proiecte din domeniul tehnologiei, aflate în etapa de startup, dar și în cea de expansiune. GapMinder și 3TS – Catalyst Romania, fondurile de investiții atât de capital privat, cât și de capital de risc, au alocat investiții în companii precum vola.roelefant.roSmartBillVector Watch.

Luxembourg RoadShow va ajuta la îmbunătățirea vizibilității fondurilor românești de venture capital în fața investitorilor străini, dar și la sporirea încrederii antreprenorilor și investitorilor luxemburghezi față de România și oportunitățile pe care le oferă, a mai declarat Răzvan – Petru Radu, Președinte Luxembourg Business Forum Asbl – România.

Romlux este o organizație fondată în anul 2007 cu scopul incurajării și dezvoltării relațiilor economice, culturale, științifice și diplomatice dintre România și Luxemburg. Pentru a susține și mediul antreprenorial din România, s-a creat o platformă – REN (The Romanian Entrepreneurs Network in Luxembourg and in the Greater Region), prin care se oferă suport, promovare și se pot pot dezvolta și consolida parteneriate între antreprenori.

Autor

Interesată de tot ce înseamnă nou, Andreea analizează îndeaproape parcursul antreprenorilor români, urmărind evoluția acestora.

Write A Comment