Datorită lor putem vorbi astăzi de antreprenoriat feminin – ele și-au asumat riscuri, au semnat contracte și au creat locuri de muncă în România. Ele își împart timpul între familie și serviciu, între angajați și clienți, între priorități și dorințe. Femeile în mediul de afaceri au jucat (și joacă, în continuare) un rol extrem de important în dezvoltarea economiei românești.

World Economic Forum’s 2017 Global Gender Gap Report arată că egalitatea de gen ar fi posibilă în condițiile actuale abia peste 200 de ani. Promovarea și apărarea interesului femeilor în mediul de business atât la nivel local și național, cât și internațional, ar duce la formarea unei comunități antreprenoriale consistente, în care egalitatea de gen în afaceri nu ar mai fi pusă în discuție.

De aceea, Women of Romania reprezintă o oportunitate de „accelerare” a progresului și dezvoltării pozitive în comunitate – aduce împreună pentru o zi peste 150 de antreprenori și lideri în business, dar și personalități importante din educație, cultură, sport și alte domenii.  Dorința de a încuraja inițiativele de dezvoltare ale României au determinat echipa de la Impact Hub Bucharest să organizeze a doua ediție Women of Romania, în noua locație a Hub-ului: Timpuri Noi.

Acolo se vor auzi povești de succes, experiențe și lecții învățate din parcursul modelelor de succes, dar și metode concrete pentru reducerea decalajului dintre bărbați și femei. Printre invitatele ediției din 3 martie, se numără Daniela Vișoianu (Președinte, Coaliția pentru Educație), Ligia Deca (Consilier de Stat – Departamentul Educație și Cercetare), Oana Stan (Founder & Brand Manager, TECHIR Cosmetics & SPA), Raluca Negulescu-Balaci (Executive Director, Policy Center for Roma and Minorities), Sonia Micu (Founder, NALU), Elena Calistru (Chair & Co-founder, Funky Citizens), Elena Marineci (Managing Partner, Starfish Events).

Prezentă în București din 2012, comunitatea Impact Hub Bucharest susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate, în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding.

”De aproape 6 ani, Impact Hub Bucharest funcționează ca un catalizator al mediului antreprenorial din România. Aducem împreună actori diverși, cu expertiză sau la început de drum și susținem inițiativele cu impact real. În același timp, adresăm teme cheie, precum cea a egalității de gen, context în care ne poziționăm ca un promotor al nevoii de schimbare a situației actuale. Credem că valoarea este dată de eforturi, de gândirea strategică, de tactici și există suficiente exemple feminine pozitive în România care să ne inspire să luam măsurile necesare pentru a progresa”, a declarat Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest.

Autor

Pentru că antreprenoriatul este principalul vector al progresului unei comunități. Pasionată de noile invenții, soluții și de potențialul extraordinar al românilor.

Write A Comment